.Bracco Italiano Kennel Di Ala D'Oro
.Jaap Muller & Tina Steffens

 

Nieuws Pagina 2020
Archief :
2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014201520162017201820192020
20212022 2023 2024

27-12-2020De kerstdagen zijn voorbij en het nieuwe jaar staat voor de deur. Terugkijken op het jaar 2020, laten we dat maar even doen. Eigenlijk hebben wij niets te klagen gehad, twee pupjes van Duffy haar nestje bleven bij ons thuis. Edda werd gedekt en in februari was er een reisje naar ItaliŽ met onze Bes, Duffy en Brogio, eigenlijk om daar de eerste officiŽle wedstrijden met het jonge spul te lopen. Maar ItaliŽ raakte volledig in de ban van corona, de wedstrijden werden een voor een afgelast. Gelukkig konden wij nog wel gebruik maken van de mooie velden en zo werd er vooral met onze vrienden en honden gejaagd en getraind. In april kwam het nestje van Edda, een heel elftal werd er geboren, een kadootje. De corona shit ging gemakkelijk aan ons voorbij omdat wij het thuis druk hadden met het ondeugende elftal maar ook met Duffy's kinderen Vivi en Joep. Juni, juli en augustus genoten wij van de warme zomer. September, oktober vlogen ook om. November was vooral spanend en uiteindelijk verdrietig vanwege Bes haar mislukte zwangerschap. Gelukkig kunnen we zo aan het eind van het jaar laten weten dat Besje ondertussen volledig is hersteld. We kijken uit naar het nieuwe jaar, hopelijk komt er een oplossing voor de corona en de vervelende corona maatregelen. Wij gaan in ieder geval weer proberen er het beste van te maken.Ben je benieuwd naar nog meer of ander Ala D'Oro kennel nieuws? volg ons op het Ala D'Oro BLOG of op onze Ala D'Oro Facebook pagina en sinds kort ook op Instagram

09-11-2020Beste mensen, we hebben verdrietig nieuws over de puppen van onze Bes en Amore. Bes kreeg onverwachts te vroeg weeŽn. Spontaan en via de normale weg zijn hierna alleen dode pupjes geboren. Op het moment maakt Bes het goed, we gaan aan de slag om haar weer in goede werk conditie te krijgen. Naast dat het verdrietig is, zijn wij natuurlijk teleurgesteld. Alles was klaar om de puppen liefdevol welkom te heten. Helaas weten we uit ervaring dat honden fokken mooie maar ook minder mooie momenten kent. Dit is dan een minder mooi moment, maar het maakt ons ook dankbaar. Want wij hebben de afgelopen dagen super veel lieve reacties gehad, van vrienden en kennissen, daarvoor dank. Hoe nu verder. Zodra onze Bes weer in conditie is en we weer kunnen reizen hopen wij we met haar op wedstrijdtour te kunnen gaan. Dat wilde we van het voorjaar al maar de corona stak er een stokje voor. Nu dan onverwachts weer de tijd om op te bouwen zodat Bes en wij van het voorjaar klaar hopen te zijn voor wat veldwerkpret. We hebben in ieder geval op het moment geen plannen voor een ander nestje met Bes. Wanneer we wel weer een nestje hebben in onze kennel hangt af van Edda, hoewel niet eerder dan zomer 2021, hebben we met Edda een spannende afspraak bij een Italiaanse reu. We zullen iedereen hierover informeren als de tijd daar is. Ben je benieuwd naar nog meer of ander Ala D'Oro kennel nieuws? volg ons op het Ala D'Oro BLOG of op onze Ala D'Oro Facebook pagina!

03-11-2020Binnenkort hopen we de pupjes van onze Bess te verwelkomen. We hebben er al 51 dagen wachten opzitten. En moeten dus nog zo'n 12 dagen geduld hebben. Bess groeit gestaag, haar buik is al aardig bol. Ze lijkt zich eindelijk te berusten in het feit dat een potje flink rennen en stoeien met een buik (en dikke tieten) niet zo handig is. We gaan deze week aan de slag om de kamer klaar te maken voor het nestje. Hondenbank eruit, buitenluik dicht, nestkist erin. Wordt nog wel even moeilijk voor de pubers als ze straks niet meer welkom zijn in deze zonnige kamer. Bij onze andere honden gieren de hormonen ondertussen ook door het lichaam, we kunnen niet echt spreken van een harmonieuze roedel op het moment. Met Bess zwanger en Bastiana, Edda en nu ook Duffy loops moeten onze "pubers" Vivi en Joop (voorheen genoemd Bice) het echt ontzien. Echt vrolijk zijn onze dames namelijk niet van deze hormoon boost. Standaard ontvangen de pubers bij iets te enthousiast gedrag een grauw en/of snauw. Nee, op het moment zijn de familieleden verre van aardig. En dat geldt zeker als je nog niet eerder je iets aantrok van boze stemmen van familieleden, het is nu een hard gelach want de boze stemmen voegen nu regelmatig de daad bij het woord. Wie niet luisteren wil moet voelen... gelukkig heeft het tot op heden nog geen lichamelijke beschadigingen opgeleverd. Deze weken ontvingen wij veel foto's, daarvoor enorm bedankt, die natuurlijk zijn geplaatst op de pagina update foto's. Op de mooie foto rechts is Rosalina da Edda di Ala D'Oro, roepnaam Poosje, te zien. Op de allereerste pagina is Lina da Edda di Ala D'Oro, roepnaam Lola te zien. Ben je benieuwd naar nog meer of ander Ala D'Oro kennel nieuws? volg ons op het Ala D'Oro BLOG of op onze Ala D'Oro Facebook pagina!

08-10-2020Ja! Wij mogen ons verheugen op pupjes van Bess en Amore. De dekking heeft een poosje geleden plaatsgevonden en vandaag werd de zwangerschap bevestigd bij de dierenarts aan de hand van een echografie. Bes is zwanger!!!! We zien er enorm naar uit om de puppy's te ontmoeten, medio november is de uitgerekende bevaldatum van Bes. Zo spannend weer! Maar ook zo relaxt want deze keer is het plannen van vrije dagen gemakkelijk aangezien ik met geen een "baas" rekening hoef te houden. Jaap kan hier en daar wat dagen extra vrij plannen van de baas als hij daar zin in heeft. Voelt als super de luxe om deze hele periode thuis te mogen zijn. En gelukkig hoeven we ook geen andere lastige keuzes te maken, immers de plannen om naar ItaliŽ te reizen hebben we vorige week in de koelkast gezet in verband met de afschuwelijke corona. Binnenkort starten we de PUPPY NIEUWS PAGINA weer op. Verder kan ik meedelen dat er binnenkort een pagina op onze webpagina komt alwaar ik de bronzen beelden laat zien die ik maak. Ben je benieuwd naar nog meer of ander Ala D'Oro kennel nieuws? volg ons op het Ala D'Oro BLOG of op onze Ala D'Oro Facebook pagina!

01-09-2020Het is al weer een poosje geleden dat we wat te melden hadden. Het is de corona die maakt dat er "buitensdeur" weinig te beleven valt. Reizen is geen optie dus hebben we maar besloten om dit jaar qua wedstrijden als verloren te beschouwen. Saai , maar gelukkig vervelen wij ons nooit, dat komt door onze dames die zich niets aantrekken van corona. Onze kleuters Bice en Vivi zijn ondertussen tieners geworden en eisen hun aandacht op. Twee tieners in huis is om gek van te worden, je kan je niet een moment omdraaien of ze hebben alweer kattenkwaad uitgehaald. Jullie mogen ons hieraan herinneren als we ooit een volgende keer besluiten twee puppen uit een nest aan te houden. Onze Sebastiana wordt ondertussen al echt een grand old lady, het grijs komt nu dan toch ook op haar bekje. We hebben besloten dat ze met pensioen gaat. Haar veldwerk & show diploma's zijn opgestuurd naar de ENCI, ze wacht nu op haar officiŽle titel "Campione Italiano di Lavoro" wat betekent Italiaans Veldwerk Kampioen. Gelukkig hebben we Duffy, Edda en Bess nog voor het veldwerk. Hoewel... onze "Bess" Raffaele da Fendi di Ala D'Oro wordt zeer binnenkort gedekt door "Morrie" Mio Amore di Ala D'Oro. Als ze hierna zwanger blijkt, is zij even uit de running.Ben je benieuwd naar nog meer of ander Ala D'Oro kennel nieuws? volg ons op het Ala D'Oro BLOG of op onze Ala D'Oro Facebook pagina!

13-06-2020De pupjes van Edda hebben afgelopen weekend op een na hun weg naar hun nieuwe baasjes gevonden. Het was een super leuke tijd waar Edda heeft laten zien wat een lieve, geduldige moeder ze is. Een uiterst onbezorgd nestje van 11 puppen. Afgelopen weekend deed Edda met alle plezier afstand van haar kinderen. Wij hebben er vertrouwen in dat ze op de goede plekken komen en dus hebben ook wij met een fijn gevoel afscheid genomen. En zondag 12 juli hebben wij alweer de eerste terugkomdag, de eigenaren van Edda's baby's krijgen hierover via de mail wat meer informatie. Nu is het tijd voor ons om aan de slag te gaan met Viviana "Vivi" Beatrice "Bice" die net 6 maanden oud zijn geworden. Ze drogen mooi op, jammer dat we dat niet even kunnen laten zien aan keurmeesters op de hondenshow. De kleuters Vivi en Bice beginnen binnenkort aan hun gehoorzaamheid cursus bij de kynologen vereniging. De jachttraining wordt vanaf 27 juni ook weer serieus opgepakt. We zijn nog even aan het kijken wanneer we het beste de "da Calabrone" dag kunnen organiseren. Meer hierover later. Ook onze tweejarige Raffaele "Bess" moet weer aan de bak. In ItaliŽ heeft ze ons verrast met prachtig veldwerk, een super neus en ze is enorm steady. Duffy zal ons helpen met de veldwerk training van Bess, hopelijk krijgt ze net zo'n mooie carriŤre als haar moeder. Maar nu... eerst even bijkomen met zijn allen van de drukke periode!

24-04-2020 Veel te vertellen deze keer. We beginnen met het prachtige nieuws dat Edda is bevallen van elf puppen. De pagina met puppy nieuws is al weer een poosje online, klik hier om deze pagina's te bezoeken>>>. Aanstaande maandag zijn de puppen twee weken oud, het gaat super goed met ze. Edda is een lieve zorgzame moeder. De vorige keer schreven wij hier dat Beatrice da Calabrone di Ala D'Oro zou vertrekken naar Denemarken, echter door covid-19 was reizen naar Denemarken onmogelijk. We hebben ondertussen besloten dat Beatrice gewoon bij ons blijft wonen. We noemen haar Bice. Vivi en Bice zijn dikke vriendinnen, iets wat soms wat lastig is, maar we zijn natuurlijk al druk bezig met de beide dames goed op te voeden. Tevens hebben we besloten dat wij onze Raffaele da Fendi di Ala D'Oro "Bes" toch laten dekken zodra ze loops wordt. We (hopen) verwachten dat ze in augustus of september loops zal zijn. Als ze een succesvolle dekking heeft kunnen we ervan uit gaan dat november of december haar puppen geboren zullen worden. Zodra we nieuws hebben zullen we dat hier vermelden. Ben je benieuwd naar nog meer of ander Ala D'Oro kennel nieuws? volg ons op het Ala D'Oro BLOG of op onze Ala D'Oro Facebook pagina!

14-03-2020 Gister hebben we een echo laten maken om te zien of Edda zwanger is. En we hebben geweldig nieuws, ze is zwanger. Edda da Dama di Ala D'Oro is gedekt door "Oren" Calabrone Aladoro. Rond 5 april hopen wij haar puppen al te mogen verwelkomen. Mocht je interesse hebben in een pupje uit dit nest, stuur dan een email. Op de geplande combinatie>>> pagina lees je meer over het aanstaande nestje. Verder hebben we ondanks spelbreker "COVID-19" toch een fijne vakantie gehad in Italie. Korter dan gepland, maar desondanks enorm genoten van de gezelligheid met vrienden en samen de honden trainen. Nu dus weer terug in Nederland alwaar wij een definitieve keuze hebben gemaakt dat Beatrice da Calabrone di Ala D'Oro zal verhuizen naar Denemarken, tenminste zodra de grenzen weer open zijn. Viviana blijft bij ons in Zuidermeer. De pagina PUPPY NIEUWS is ondertussen gereed gemaakt voor het aanstaande nestje van Edda. De 2019 baby's hebben allemaal hun eigen pagina gekregen.

19-02-2020 We hebben spannend nieuws! Onze Edda da Dama di Ala D'Oro is gedekt door "Oren" Calabrone Aladoro. Over drie weken laten wij een echo maken om te bepalen of Kampioen Edda ook daadwerkelijk zwanger is. Mocht dit het geval zijn, dan kunnen wij half april 2020 haar puppen verwelkomen. Deze combinatie voldoet zoals altijd, aan de regels gesteld in beide Nederlandse rasverenigingen. Mocht je interesse hebben in een pupje uit dit nest, stuur dan een email. Op de volgende pagina lees je meer over deze geplande combinatie>>>. Ondertussen zijn wij ook gewoon nog druk met de pupen van Duffy. Ze zijn al weer 10 weken oud. Vier van de zes puppen zijn al naar hun nieuwe baasjes vertrokken. We wensen dat ze een sportief en gelukkig leven tegemoet gaan. Nu dus nog twee puppen in Zuidermeer, Beatrice en Viviana. In week vijftien zal een van deze twee pupjes naar Denemarken verhuizen. We hebben dus nog een paar weken om te beslissen wie van deze twee meiden wij zelf houden. Het is geen makkelijke keuze, ze zijn beide zo leuk. Op foto Duffy met baby Viviana da Calabrone di Ala D'Oro. Op de pagina PUPPY NIEUW is dit nestje gewoon nog te bewonderen. Ben je benieuwd naar nog meer of ander Ala D'Oro kennel nieuws? volg ons op het Ala D'Oro BLOG of op onze Ala D'Oro Facebook pagina!

25-01-2020 Een nieuw jaar is begonnen. "Bas" Sebastiana da Bruna di Ala D'Oro en "Duffy" Dama Bianca di Ala D'Oro waren uitgenodigd om mee te doen aan de Top Hond van het Jaar show. Op 12 januari werd deze prestigieuze show gehouden in de Flint in Amersfoort. Duffy moest de uitnodiging afslaan in verband met de geboorte van haar zes puppen op 11 december 2019. Bas deed uiteraard wel weer mee, Merel Kamphuijs was zo lief om Bas voor te brengen en dat deed ze meer dan uitstekend. Super bedankt weer. Bas stond voor het zesde jaar op de catwalk. Dat alleen al zou de winst moeten hebben opgeleverd. Zes jaar aan de top met deze hond, het zegt genoeg. We zijn super trots op onze Basje. De puppen van Duffy groeien gestaag ondertussen zijn ze al weer zes weken oud en wegen meer dan 5 kilogram. Het afscheidt is al weer in zicht. Gelukkig houden wij zelf ook weer een baby zodat we niet helemaal een leeg nest zien. 2020, wij gaan dit jaar onze pijlen richten op onze benjamin "Bes" Raffaele da Fendi di Ala D'Oro. Haar veldwerk kwaliteiten moeten dit jaar verzilverd worden. We zien er naar uit haar eerste kwalificatie hier te kunnen vermelden. 2020 ook het jaar voor Edda, wij hopen dan ook dit jaar puppen van Edda te kunnen verwelkomen. Zodra er nieuws is zullen we het vermelden.

01-01-2020 Wij wensen jullie een gellukig en gezond 2020

27-12-2020

01-09-2020

03-11-2020

8-10-2020

13-06-2020

24-04-2020

14-03-2020

19-02-2020

25-01-2020

01-01-2020

 

©Di Ala D'Oro- Muller / Steffens