Adres: Koggeweg 7 - 1652 PC Zuidermeer - Noord -Holland Nederland - tel: +31229563134 - E-Mail: braccoitaliano@bracco-italiano-kennel.nl
.Bracco Italiano Kennel Di Ala D'Oro
.Jaap Muller & Tina Steffens

 

Nieuws Pagina 2014
Archief :

2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014201520162017201820192020
20212022 2023

21-10-2014Langzamer hand raken wij hier in huis gewend aan een leven zonder Laura Biagiotti di Ala D'Oro. Die lieverd was de laatste jaren super aanwezig in de groep. Het is ook opvallend stil als ik in het bracco vriendelijke tuintje aan het werk ben. Wij hebben echt hele lieve reacties gehad op het overlijden van Laura, daarvoor danken wij jullie hartelijk. Afgelopen weken zijn wij naar een aantal shows geweest met de honden. De resultaten waren als vanouds geweldig. Onze Mia Carmen di Ala D'Oro werd in Maastricht twee keer BOB en liep de laatste dag als een zonnetje met Jaap in de erering, dit leverde haar een mooie groep FCI 7 overwinning op en later 3e BIS. In Duitsland, Dortmund "Pferd und Hund", werd onze kennel vertegenwoordigd door vier prachtige reuen. Mio Amore, Mio Orsetto, Carmelo Buddino "Lando" en Fabrizio Bettino di Ala D'Oro "Mose". "Mose" behaalde zijn laatste punt voor het Internationaal Kampioenschap (met veldwerk kwalificatie). Een geweldig resultaat, de officiele aanvraag ligt bij de FCI. De eigenaar van Carmelo Buddino di Ala D'Oro "Lando", was zowel zaterdag als zondag aanwezig. Zaterdag werd "Lando" officieel VDH aangekeurd en op alle punten uitmuntend bevonden. Gefeliciteerd baasje van Carmelo! Benieuwd naar nog meer kennel nieuws? volg ons op het Ala D'Oro BLOG of op de Ala D'Oro Facebook pagina!

26-09-2014Vandaag is onze Laura Biagiotti di Ala D'Oro overleden. Verdrietig maar vooral dankbaar zijn wij dat wij zo lang hebben mogen genieten van Laura's vriendschap en liefde. Iedereen die Laura mocht ontmoeten viel als een blok voor haar geweldige karakter. Toen Laura bij ons geboren werd wisten wij het vanaf de eerste minuut, zij zou in Zuidermeer blijven. Haar naam Laura Biagiotti "why walk when you can fly" dankte zij aan haar sierlijke gangwerk. Laura was Jaap's super jachtmaatje, bovenal een prachtige natuurlijke trotter. Een hond die naast alle kampioenschappen op binnenlandse en buitenlandse shows ook prachtige veldwerk kwalificaties behaalde in Nederland en Italie. Uit een combi met Moschino gaf Laura ons ook nog eens prachtige puppen. Allemaal mooie herinneringen dus, wat zullen we haar missen.... Wij zullen met enorm veel liefde terug denken aan deze grote vriendin. Benieuwd naar nog meer kennel nieuws? volg ons op het Ala D'Oro BLOG of op de Ala D'Oro Facebook pagina!

17-09-2014We beginnen met ons verdrietig nieuws dat Bramare haar puppen te vroeg ter wereld heeft gebracht. Helaas waren de longen van de puppen nog niet volledig ontwikkeld waardoor ze dezelfde dag nog zijn overleden. De mensen op onze wachtlijst zijn al door ons op de hoogte gebracht. Zoals jullie zullen begrijpen is het voor ons een grote teleurstelling. Bramare maakt het op het moment gelukkig goed. Gelukkig toch ook vrolijk nieuws, afgelopen weekend waren Mia Carmen di Ala D'Oro, Emiliana Brunella di Ala D'Oro en Antonio Citterio di Ala d'Oro aanwezig tijdens de 1e SABI Raduno Mondiale 2014 georganiseerd door de Italiaanse rasvereniging de SABI. Wij hadden de trip gepland samen met een aantal vrienden uit Nederland, Amerika, Italie en Schotland. Een leuke bijkomstigheid was dat het bestuur van de SABI had Tina gevraagd een bronzen beeld te maken voor de winnaar van deze bijzondere clubmatch. Het was een geweldige happening. Onze honden deden het zowel op de show als tijdens de jacht wedstrijd heel goed. Een uitgebreidt foto verslag is in de maak. Klik hier om te kijken>>>> Benieuwd naar nog meer kennel nieuws? volg ons op het Ala D'Oro BLOG of op de Ala D'Oro Facebook pagina!

01-09-2014De echo heeft uitgewezen dat Bramare Bice di Ala D'Oro drachtig is. Wij verwachten dat de puppen zo rond 22 september geboren zullen worden. Zodra de puppen geboren zijn zullen we een puppy-nieuws pagina aanmaken en proberen deze weer net als anders te vullen met alle mogelijke puppy nieuwtjes en foto's. Het is nu dus afwachten wat er geboren gaat worden, in dit nestje hebben wij kans op oranje en bruine puppen. Een aantal van de toekomstige eigenaren hebben een duidelijke voorkeur voor een bepaalde kleur aangegeven. Extra spannend dus of we iedereen die wij op onze lijst hebben wel blij kunnen maken met een pupje van Bramare en Creonte. Ander nieuws, begin augustus hadden wij de Mia&Mio dag, een leuke foto reportage staat al op het Internet, klik hier om te kijken>>> Jammer genoeg kon niet iedereen aanwezig zijn. Daarom zijn we al druk met het plannen van een 2e Mia&Mio dag, jullie horen hier binnekort meer over. En ja, we hebben de afgelopen weken ook aardig wat nieuwe foto's geplaatst, klik hier om ze te bekijken>>>>

21-07-2014We hebben geweldig nieuws, wij hebben Bramare Bice di Ala D'Oro laten dekken in Italie door Creonte di Val Ravanaga. Nu hopen dat de dekking is gelukt zodat wij rond 22 september 2014 de puppen geboren zien worden. Wij kunnen bijna niet wachten, natuurlijk realiseren wij ons dat we eerst moeten afwachten of Bramare zwanger is, maar we zijn super gelukkig met de goede dekking. Over vier weken maken we een echo om te bepalen of Bramare inderdaad moeder wordt. Voor meer info over het nestje, klik hier>>>, Nu wat "ouder" nieuws. Begin mei hield de VISJ de 4e kampioenschap clubmatch. Onze honden deden het prima! Sebastiana Bruna di Ala D'Oro werd verkozen tot Beste van het Ras, zij stond in de eindkeuring in de ring met Beste Reu, Andrea Branzi di Ala D'Oro. Sebastiana Bruna werd hierna in de erering gekozen tot de mooiste hond van de show, klik hier>>> Mei was ook de maand dat wij afreisde naar de USA. We hebben een aantal Ala D'Oro honden bezocht tijdens deze geweldige reis. Bedankt Kristen, Ralph, Barrie and Marilyn! Jullie hebben deze reis extra mooi gemaakt! Klik hier voor de foto's>>>. Benieuwd naar nog meer kennel nieuws? volg ons op het Ala D'Oro BLOG of op de Ala D'Oro Facebook pagina!
We willen graag jullie aandacht!
Een aantal kontakt adressen van mensen die wij hadden beloofd te informeren over een nestje van Bramare zijn verloren gegaan tijdens een computer crash Als je geen e-mail hebt ontvangen die wij op 21-7-2014 hebben verstuurd en je bent nog altijd geintereseerd in de puppy's van Bramare, dan vragen wij je vriendelijk ons een nieuwe e-mail te sturen.
Ons e-mail adres braccoitaliano@bracco-italiano-kennel.nl

14-04-2014Weer een aantal drukke weken achter de rug. Ons bezoek aan Italië was geweldig ondanks de stress voor ons vertrek. We hadden enorme pech met onze vervoer zodat er vooraf aan de reis al vervelende keuzes gemaakt moesten worden welke honden (en eigenaren) er überhaupt mee konden. Ook moest er door alweer autopech een (SABI) wedstrijd worden afgezegd. Gelukkig konden de DOC wedstrijden gewoon worden bezocht! We hebben heel veel prachtig werk gezien van onze meiden. De zusjes Bramare Bice, Emiliana Brunella en Sebastiana Bruna hebben alle drie uitmuntende score gehaald. Ook werd door alle drie de noodzakelijke apporteerproef met goed gevolg afgelegd. Wij zijn dus weer dik tevreden met deze resultaten. Een foto verslag van de reis staat op onze webpagina, ga naar EXTRA PAGINA. Afgelopen week behaalde Mia Carmen haar laatste punt op de show. De Nationale Kampioenstitel is binnen! En de aanvraag voor haar CIB/CIE titel is naar de FCI verstuurd! En dan nog even wat nieuws over onze Dama Bianca di Ala D'Oro, zij werd geröntgend, haar FCI score is HD A, ED volgt nog want die mag pas vanaf 18 maanden. Benieuwd naar nog meer kennel nieuws? volg ons op het Ala D'Oro BLOG of op de Ala D'Oro Facebook pagina!

11-02-2014We zijn weer begonnen met onze veldwerk trainingen. Dit seizoen krijgen Daan, Mose, Duffy, Bram en Amore de volle aandacht. Verder gaan we natuurlijk weer aan de slag op de kynologen vereniging. Duffy, Bram, Bas, Daan en Mia gaan nog een keer per week naar diverse groepstrainingen. Via deze weg willen wij alle Ala D'Oro honden eigenaren oproepen om zich in te schrijven voor de 4e VISJ kampioensclubmatch. Deze vindt plaats op zondag 11 mei 2014. Er komt speciaal een Italiaanse keurmeester om de ingeschreven honden te beoordelen. Wij zouden het leuk vinden als wij deze dag in gezeldschap van zoveel mogelijk Ala D'Oro eigenaren kunnen doorbrengen. De Kampioenschapsclubmatch wordt georganiseerd door de Vereniging voor Italiaanse Staande Jachthonden. Deze vereniging vertegenwoordigd de Bracco en Spinone! Stuur een mailtje als we je moeten helpen bij het inschrijven braccoitaliano@bracco-italiano-kennel.nl
De pagina "update foto" is weer volledig up to date, klik hier om de pagina te bezoeken>>.
Benieuwd naar nog meer kennel nieuws? volg ons op het Ala D'Oro BLOG
of op de Ala D'Oro Facebook pagina!

19-01-2014Na een gelukkig en lang leven is "Mus" Tomba La Bomba di Ala D'Oro overleden. "Mus" is geboren op 29 januari 2001, uit de combinatie Nebbia Gucci di Ala D'Oro X Valentino di Ala D'Oro. Wij wensen Michelle en Rob heel veel sterkte met het verlies van hun grote vriend. Nieuws over uit Amerika. De familie Inman in Florida (USA) organiseerde vorig weekend een Bracco Italiano bijeenkomst. Marilyn's pup, Mia Amante di Ala D'Oro was aanwezig en genoot enorm. Ondanks dat ze nog maar 12 weken oud is mocht ze haar jacht capaciteit laten zien in een jeugd jachtwedstrijd volgens de regels van de AKC. Marilyn was trots op haar meisje. Tijdens de wedstrijd liet zij een mooi zoekpatroon zien, kwam ze tot een prachtig arrêt waarna ze samen met haar voorjager de fazant liet zien om deze vervolgens keurig te apporteren. De volgende dag was er een hondenshow, Mia Amante werd Best Puppy in Show. Wij zijn trots dat ze haar geweldige karakter en jacht capaciteit heeft laten zien aan de aanwezige Amerikaanse Bracco Italiano liefhebbers. Wat kunnen we nog meer wensen. Benieuwd naar nog meer kennel nieuws? volg ons op het Ala D'Oro BLOG of op de Ala D'Oro Facebook pagina!

01-01-2014Graag blikken wij nog even snel terug. 2013 was voor onze kennel een prima jaar. Wij hebben hele mooie herinneringen aan onze reisjes naar Schotland, Italië, Hongarije en Denemarken. Er werden veel dagen gevuld met het trainen van de honden, tijdens deze trainingen werden we vaak vergezeld door Ala D'Oro vrienden en hun honden. Maar ook op de show hadden wij geweldige resultaten, wij brachten drie honden naar de top. Fabrizio Bettino di Ala D'Oro, Sebastiana Bruna di Ala d'Oro en Balda verdiende de titel Nederlandse Kampioen. De Ala D'Oro fokkerij was in 2013 ook succesvol, zowel Balda als Mia kregen prachtige puppen met mooie afstamming. Op de agenda van 2014 staan al weer allerlei interessante "honden" reisjes gepland. Een aantal van deze reisjes zijn gekoppeld aan wedstrijden waar wij mogelijk kunnen profiteren van onze training inspanningen. Natuurlijk gaan we ook in 2014 weer op pad om te trainen, de groep zal wel iets worden uitgebreid, met bijna alle puppen van 2013 zal gejaagd gaan worden. Wij wensen alle Ala D'Oro friends and Fan's een gezond en gelukkig 2014! Benieuwd naar nog meer kennel nieuws? volg ons op het Ala D'Oro BLOG of op de Ala D'Oro Facebook pagina!

01-01-2014
We wish you a happy and healthy 2014!

 

21-10-2014 Sebastiana Bruna di Ala D'Oro

26-09-2014 Laura Biagiotti di Ala D'Oro

17-09-2014 Emiliana Brunella di Ala D'Oro
1 Uitmuntend CAC Raduno del Mondo 2014

01-09-2014 Bramare zwanger!

21-07-2014 Bramare is gedekt!

14-04-2014 Genieten van het voorjaar, Nevio Agostino di Ala D'Oro

11-02-2014 Internationaal Kampioen Coccinella di Ala D'Oro

19-01-2014 Tomba La Bomba di Ala D'Oro

01-01-2014 Mio Amore di Ala D'Oro

01-01-2014 Happy New Year

© Di Ala D'Oro