Adres: Koggeweg 7 - 1652 PC Zuidermeer - Noord -Holland Nederland - tel: +31229563134 - E-Mail: braccoitaliano@bracco-italiano-kennel.nl
.Bracco Italiano Kennel Di Ala D'Oro
.Jaap Muller & Tina Steffens

 

Nieuws Pagina 2016
Archief :

2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014201520162017201820192020
20212022 2023

12-12-2016Afgelopen week waren we in Italie bij onze vrienden. Samen Sinterklaas vieren en we hebben met onze honden ook weer mooie jachtdagen beleefd. Natuurlijk waren we er ook om te leren, we hebben allemaal enorme vooruitgang geboekt. Ook weer een beetje meer ervaring opgedaan met allerlei verschillende vogelsoorten. Op de foto aan de rechterkant zien jullie Emiliana Brunella di Ala D'Oro en Dama Bianca di Ala D'Oro voorstaan op pernice. Prachtig om deze honden aan het werk te zien. Een goede afsluiting van dit jaar. Met vertrouwen kunnen wij de verschillende veldwerkseizoenen tegemoet. Op de webpagina staan de foto's van onze trip in Italie, klik hier>>>. Ook op de pagina de foto's van de strandwandeling die wij begin november organisserde voor de Bracco en Spinone Club NL, klik hier>>> . We hebben nu een aantal de foto's op de webpagina staan. Ben je benieuwd naar nog meer of ander Ala D'Oro kennel nieuws? volg ons op het Ala D'Oro BLOG of op onze Ala D'Oro Facebook pagina!

25-10-2016Op 5 november a.s organiseren wij een najaar strandwandeling voor de Bracco Italiano & Spinone Club-NL. Met een beetje geluk hebben wij mooi weer, wij nodigen jullie allemaal uit mee te wandelen. Ga naar de webpagina van de club voor het adres van samenkomst en startrtijd, klik hier>>> Nog even een terug blik op de show in Maastricht. Met trots kunnen we laten weten dat Dama Bianca di Ala D'Oro in Maastricht haar laatste punt behaalde voor het Nederlands Kampioenschap tevens werd zij door keurmeester Mevr Erhart verkozen tot Best In Show Working. Guzzi da Dama di Ala D'Oro was ook aanwezig in Maastricht en werd Beste Puppy om hierna in de erering 4e Best In Show Puppy te worden. Klik hier voor de resultaten>>>
Nieuws van "Falki" Guzzi da Dama di Ala D'Oro. Nog een dagje en dan kan GiGi eindelijk Falki in haar armen sluiten en hem mee naar huis nemen. Hij zit momenteel zijn maand uit in quarantaine op IJsland.

18-09-2016Eindelijk even de tijd om wat aan de webpagina te werken. Wij hebben de afgelopen maand heel veel mooie honden dagen achter de rug. Allereerst waren de gezamenlijke trainingen weer een succes. We hebben voldoende inspiratie kunnen opdoen voor toekomstige trainingen. We hebben plannen voor volgend voorjaar, wil je meedoen houdt dan de webpagina in de gaten. Op de Extra Pagina staan de foto's die gemaakt zijn op de verschillende trainingsdagen. Vrijdag 26 augustus werden de Europese Kampioenschappen gehouden in Brussel. Onze kennel was goed vertegenwoordigd, helaas kregen niet alle Ala D'Orotjes de beoordeling die ze verdienden. Maar ondanks dat zaten er toch ook een paar mooie uitslagen tussen. Zo werd onze Sebastiana Bruna di Ala D'Oro Beste Bruine teef met het CAC. Mio Amore di Ala D'Oro werd BOB Gebruikshond en Guzzi da Dama BOB puppy. Het weekend aansluitend werd de veldwerk wedstrijd, de Jacht aanlegtest en de Clubmatch door de Vereniging Italiaanse Staande Jachthonden georganiseerd. Op de resultaten pagina staan alle Ala D'Oro uitslagen. Met TROTS kunnen wij laten weten dat Sebastiana Bruna di Ala D'Oro dit jaar Clubwinner werd en Best In Show. Ook won Sebastiana Bruna di Ala D'Oro de Bello&Bravo Trofee 2016. De hond die opgeteld de punten van het veldwerk en de show als hoogste uit de bus komt verdient deze Clubtitel. Foto's zijn te zien, klik hier>>>

09-07-2016Ook dit jaar hebben we weer een aantal training data vastgesteld. Wij nodigen jullie uit (eigenaren van een "Ala D'Oro Bracco Italiano") om samen met ons te trainen op 17/07/2016 - 24/07/2016 - 31/07/2016 - 07/08/2016 en 14/08/2016. Verschillende disciplines van de jacht zullen aan bod komen. Er zal zeker verschil zijn in niveau en leeftijd van de honden maar wij zien dit niet als een nadeel, eerder als een voordeel. We gaan op verschillende locaties aan de slag. Mocht je je op willen geven doe dit dan snel. Graag wil ik van te voren weten of je mee doet met je hond(en). Het is leuk als je er alle dagen bij bent, maar dat is zeker niet noodzakelijk. Een week voor de training zorgen we dat diegene die zich hebben opgegeven de nodige informatie zoals tijd en locatie opgestuurd krijgen. Geef je op via email braccoitaliano@bracco-italiano-kennel.nl . Nieuws van de rasvereniging!
De VISJ, Vereniging Italiaanse Staande Jachthonden heeft een aantal leuke evenementen georganiseerd. Graag roepen wij eigenaren van hun Ala D'Oro tje op om ook mee te doen! Het wordt een leuk weekend! 26/8 het Europese Kampioenschappen in Brussel, dan 27/8 een VISJ Jacht/veldwedstrijd en dan 28/8 de VISJ Clubmatch voor Bracco Italiano en Spinone.

30-05-2016De da Dama puppen zijn 15 weken oud. Gister hebben we de eerste "Da Dama" dag beleefd. Voor het eerst dat we al zo snel nadat de baby's ons huis verlieten een terug kom dag organiseerde, dat leek ons leuk nu Edda en Emma nog bij ons thuis zijn om de puppen weer bij elkaar te hebben. De dag was wat ons betreft een succes en voor herhaling vatbaar. Over een paar maanden lijkt het ons leuk om de puppen die in Nederland wonen weer even bij elkaar te zien. Er staat al een foto verslag de pagina, klik hier>>>. Thanks Rob voor de foto's! Vandaag een aantal honden ingeschreven voor de VISJ Clubmatch op 28 augustus. Vandaag namelijk de laatste dag om van de snel korting te genieten. Scheelt toch weer 2,50 euro per inschrijving. Graag roepen wij eigenaren van hun Ala D'Oro tje op om mee te doen! Wordt een leuk weekend! 26 augustus het Europese Kampioenschappen in Brussel, dan 27 augustus een VISJ Jacht/veldwedstrijd en dan 28 augustus de VISJ Clubmatch voor Bracco Italiano en Spinone om je in te schrijven voor de VISJ Clubmatch op 28 aug. Komen we gelijk op de vraag of er Ala D'Oro puppy / honden eigenaren zijn die het leuk zouden vinden om een kleine week (in het najaar van 2018) in Zuid Frankrijk een Ala D'Oro training week te beleven? Mocht er animo zijn horen we dat graag via onze email klik hier>>>>. Als er animo is kunnen we gaan inventariseren wat de kosten zouden zijn. Ben je benieuwd naar nog meer of ander Ala D'Oro kennel nieuws? volg ons op het Ala D'Oro BLOG of op onze Ala D'Oro Facebook pagina!

17-04-2016 De puppen zijn nu 9 weken oud. Er zijn al 5 puppen naar hun baasjes verhuisd. Nog drie over en die gaan pas over een tijdje weg. Blijft dus gewoon een drukke boel de aankomende periode. Je kan het nestje nog volgen op de pagina PUPPY Nieuws, click here>> Onze Mio Amore di Ala D'Oro behaalde op 9 april in Utrecht zijn Nederlandse Kampioenschap titel. We zijn super trots op Amore's co-eigenaar Stephanie. Gefeliciteerd! Naast mooi zijn worden de honden ook bejaagd, doen ze mee aan veldwedstrijden en apporteer testen. Dit weekend de veldwedstrijd van deVISJ, de rasvereniging/club van en voor de Bracco Italiano en Spinone. Ons doel om de Bracco Italiano te promoten als werk/jachthond is bereikt, er deden maar liefs 7 Ala D'Oro mee op deze eerste officiele veldwedstrijd. De winnaar van de wedstrijd werd Andrea Branzi di Ala D'Oro. Wij feliciteren eigenaar Catharina Hededam van harte met deze prachtige prestatie!

05-04-2016 De puppen zijn nu 7 weken oud. De Campbell en jacht aanlegtest vond afgelopen zaterdag plaats. Leuke resultaten gezien. De foto's kun je hier zien op de pagina Extra pagina>>>> Ondertussen druk geweest met het maken van het puppenboek. Gelukkig is het weer op tijd af! Aankomende zaterdag worden de eerste puppen opgehaald door hun nieuwe eigenaren. Dan zondag en maandag nog een paar. De puppen hebben sinds vandaag hun eigen fotopagina op onze website. Klik hier om de puppen hun eigen pagina te bezoeken>>> Wij hopen zo nu en dan een foto te ontvangen van de eigenaren die we dan op deze pagina zullen plaatsen. Naast onze eigen pup Emma da Dama di Ala D'Oro blijven er twee extra puppen voor langere tijd bij ons in verband met de regelgeving van het land waar ze naar toe gaan. Het wordt dus nog een dolle boel de komende maanden. In juni brengen we een pup naar Schotland. In Eind oktober gaat er een pup naar IJsland. Je kan het nestje volgen op de pagina PUPPY Nieuws, click here>> Ben je benieuwd naar nog meer of ander Ala D'Oro kennel nieuws? volg ons op het Ala D'Oro BLOG of op onze Ala D'Oro Facebook pagina!

14-03-2016 Het waren drukke dagen. De puppen zijn nu 4 weken oud, dit is de periode om ze aan de andere honden te introduceren. Leuke tijden want onze meiden staan te popelen om kennis te maken. Nu hopen op mooi weer zodat we de puppen ook mee de tuin in kunnen nemen. We zijn tot nu erg tevreden met de kwaliteit van het nestje. Je kan het nestje volgen op de pagina PUPPY Nieuws, click here>>
Ondertussen hebben we de veldwerk trainingen met onze dames weer opgepakt. De laatste zes maanden hadden we er geen tijd en zin. We pakken nu op waar we gebleven waren, zodat we ze hopelijk een klein beetje klaar hebben voor de VISJ veldwedstrijd in April. Als VISJ jachtcommissie leden moeten we goede werkhonden laten zien. En dat bereik je alleen met getrainde honden. Zondag hadden wij met de kinderen van SebastianaXCreonte die 8 maanden oud zijn, een veldwerk theorie/praktijk dag gepland. We zijn aangenaam verrast door hun voorbeeldige gedrag en juiste portie jachtaanleg. Het ziet er naar uit dat we weer de juiste honden aan de juiste eigenaren hebben weten te koppelen. We zijn trots om jullie te kunnen laten weten dat Antonio Citterio di Ala D'Oro, wie meedeed op de Crufts verkozen werd tot Beste reu BOS. Wij feliciteren eigenaar Tamara Cislaghi met dit mooie resultaat. Mio Bombo di Ala D'Oro werd heel mooi zesde in zijn klasse.
Ben je benieuwd naar nog meer of ander Ala D'Oro kennel nieuws? volg ons op het Ala D'Oro BLOG of op onze Ala D'Oro Facebook pagina!

28-02-2016Aankomende week nog even genieten van wat rust in huis.... want de drukke tijden komen er weer aan. Volgende weekend zijn de puppen van "Duffy" Dama Bianca di Ala D'Oro X "Bacio" Eduardo Fendi di Ala D'Oro al weer drie weken oud en ze zullen dan meer op de been zijn, wij verheugen ons hier nu al op. Met drie weken zijn de puppen ook live te bewonderen voor de nieuwe pup eigenaren. Onze agenda vult zich al aardig met allerlei pup afspraakjes. We hebben op het moment nog een teefje beschikbaar. Mocht je interesse hebben neem even contact met ons op. Als alles goed gaat mogen de puppen met hun achtste week naar hun nieuwe baasjes dat is in het weekend van 9 en 10 april 2016. Je kan de puppen volgen op de pagina PUPPY NIEUWS, klik hier>>.

Met trots laten we weten dat Mia Cara di Ala D'Oro dit weekend Internationaal Kampioen is geworden. De laatste punt werd gehaald in Toulouse. Wij feliciteren eigenaar Sylvie Sevestre van harte met deze mooie prestatie. Natuurlijk staan haar titels op de pagina Ala D'Oro kampioenen bijgeschreven. We hebben in de loop van de jaren al heel wat honden van onze Ala D'Oro kennel kampioen zien worden. Ben je benieuwd naar nog meer of ander Ala D'Oro kennel nieuws? volg ons op het Ala D'Oro BLOG of op onze Ala D'Oro Facebook pagina!

22-02-2016 Hoera! Ze zijn geboren de puppen van Duffy" Dama Bianca di Ala D'OroX "Bacio" Eduardo Fendi di Ala D'Oro. Hun geboortedag is 13 februari 2016, het zijn prachtige puppen. Het zijn er 3 meer als dat we op de enorme uitgebreide echo gezien hadden. We hebben 3 reuen en 5 teven. De reuen hebben allemaal al een baasje. We hebben op het moment nog twee teefjes beschikbaar. Mocht je interesse hebben neem even contact met ons op. Als alles goed gaat mogen de puppen met hun achtste week naar hun nieuwe baasjes dat is in het weekend van 9 en 10 april 2016. Je kan de puppen volgen op de pagina PUPPY NIEUWS, klik hier>>.

Met trots laten we weten dat Mio Bombo di Ala D'Oro "Zwieber" van de eigenaren Piet en Monique Sangers, Belgisch Show Kampioen is geworden. Op 21 februari behaalde hij zijn laatste Belgische CAC in Gent. Hij werd op deze show BOB en 4e BIG. Goed gedaan en van harte gefeliciteerd! Volgende week is de Crufts in Engeland. De jonge hond Mio Bombo di Ala D'Oro is daar om kennel Ala D'Oro te vertegenwoordigen. Wij wensen eigenaren Piet en Monique Sangers heel veel succes en veel plezier! Ben je benieuwd naar nog meer of ander Ala D'Oro kennel nieuws? volg ons op het Ala D'Oro BLOG of op onze Ala D'Oro Facebook pagina!

24-01-2016 De dood hoort bij het leven, een feit. Maar het maakt een verlies niet minder verdrietig. Wij moeten sinds 6 januari onze lieve moeder en schoonmoeder missen, Lammy Steffens-Drenthe. De foto (rechts) is genomen tijdens een van onze vele gezamenlijke uitstapjes. Wat zullen wij uw liefde en gezelligheid missen. Rust zacht lieve mam.

Op 10 januari vertegenwoordigde Stephanie Turion samen met Mio Amore di Ala D'Oro onze kennel tijdens de prestigieuze Hond van het Jaar show 2015. Mio Amore di Ala D'Oro en Stephanie deden het geweldig tijdens hun loop op de catwalk. De keurmeester plaatste Mio Amore di Ala D'Oro bij de laatste twaalf Staande Jachthonden en hiermee werd Mio Amore di Ala D'Oro de Beste Bracco Italiano 2015. Wij zijn trots op deze resultaten en bedanken de keurmeesters voor hun vertrouwen. Klik hier voor een foto verslag. Een filmpje van de catwalk staat binnenkort op ons BLOG.
Een echografie heeft uitgewezen dat "Duffy" Dama Bianca di Ala D'Oro inderdaad zwanger is. Rond 12 februari hopen wij de puppy's te verwelkomen. Deze combinatie voldoet geheel aan de regels van de Vereniging Italiaanse Staande Jachthonden en de Bracco Italiano Club. Wij hanteren een wachtlijst, meer informatie, klik hier.
De vader van Duffy's puppen werd in Eindhoven BOB, klik >>> voor een overzicht van Ala D'Oro resultaten. Ben je benieuwd naar nog meer of ander Ala D'Oro kennel nieuws? volg ons op het Ala D'Oro BLOG of op onze Ala D'Oro Facebook pagina!

12-12-2016

25-10-2016

18-09-2016

09-07-2016

30-05-2016

17-04-2016
Mio Amore di Ala D'Oro Nederlands Kampioen

05-04-2016
Puppen 7 weken oud

14-03-2016
Puppen 4 weken oud

28-02-2016
Puppen 2 weken oud

22-02-2016
Puppen geboren 2016

24-01-2016
Ter Nagedachtenis aan Lammy Steffens-Drenthe


01-01-2016

 
Di Ala D'Oro