Adres: Koggeweg 7 - 1652 PC Zuidermeer - Noord -Holland Nederland - tel: +31229563134 - E-Mail: braccoitaliano@bracco-italiano-kennel.nl
.Bracco Italiano Kennel Di Ala D'Oro
.Jaap Muller & Tina Steffens

Nieuws Pagina 2018
Archief :

2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014201520162017201820192020
20212022 2023

24-12-2018 Het jaar loopt al weer op z'n einde. Een fijn en mooi jaar hebben we achter de rug waarin we ons vooral richtte op het laatste nestje van Dama Bianca di Ala D'Oro waarvan de puppen eind april van dit jaar geboren werden. De twee puppen die wij uit dit nestje hebben aangehouden zijn al weer 8 maanden oud. "Broggio" en Bess hebben hun eerste stappen ondertussen gezet in het jachtveld. Tot nu toe laten ze mooie dingen zien en we zien hun jacht toekomst met goed gevoel tegemoet. We hebben dit jaar maar enkele shows bezocht met onze honden, maar de resultaten liegen er desondanks niet om. We zijn weer een BeneluxWinster (Sebastiana), Clubwinner '18 (Sebastiana), VISJ Bello&Bravo'18 (Mio Amore) en Nederlands Kampioen rijker, Edda da Dama di Ala D'Oro behaalde met gemak de punten voor deze Nederlandse Kampioenschap titel en liet aan het einde van dit jaar ook nog even zien dat zij naast dat ze prachtig is ook de jachtgenen van haar ouders heeft geŽrfd. Deelname aan vier Kampioenschap veldwedstrijden in ItaliŽ resulteerde in vier officiŽle veldwerk kwalificaties. Co-eigenaar June en wij zijn super trots op Edda's prachtige resultaten in de show en in het veld. Het voornemen om Edda dit jaar te laten dekken hadden wij een jaartje uitgesteld, een prima keuze zo blijkt nu. Zodoende konden wij alle tijd gebruiken om ons te storten op de veldwerktrainingen van Sebastiana, Edda, Duffy en Bess. Het is een genot om met deze honden te mogen werken. Ieder op hun eigen niveau, wij zien iedere keer nog vooruitgang. Wij wensen alle Ala D'Oro Fans en Friends een fijne Kerst en een gezond en fijn 2019. Rest ons nog te vermelden dat het verslag van onze reis naar ItaliŽ op de webpagina staat, klik hier >>>> Ben je benieuwd naar nog meer of ander Ala D'Oro kennel nieuws? volg ons op het Ala D'Oro BLOG of op onze Ala D'Oro Facebook pagina!

20-11-2018 Vorige maand werd de Jacht-Gebruikshonden wedstrijd, Veldwedstrijd en Kampioensclubmatch georganiseerd door de Nederlandse Club voor Bracco en Spinone (VISJ). Super blij zijn wij dat er zoveel inschrijvingen van honden uit onze kennel aanwezig waren op deze werk activiteiten. Al sinds de start van onze kennel proberen wij de Bracco Italiano te promoten als Jachthond dus wat ons betreft is dit de welbekende "KERS OP DE TAART". De Jacht-Gebruikshonden wedstrijd werd gewonnen door Andrea Branzi di Ala D'Oro met eigenaar Catharina, om de foto's en score van de Jacht-Gebruikshonden wedstrijd te bekijken, klik hier >>>> In het weekend of 20 and 21 oktober werd de VISJ Raduno gehouden. Zaterdag de veldwedstrijd, klik hier voor foto's >>> en zondag de Clubmatch, klik hier voor foto's >>> . Met trots laten we weten dat Mio Amore di Ala D'Oro de club titel Bello&Bravo 2018 heeft gewonnen, nogmaals gefeliciteerd Stephanie (co-eigenaar en voorjager van Amore). Ook trots op Sebastiana Bruna di Ala D'Oro die de titel ClubWinner en Best In Show! Enorm blij met de resultaten. Begin november organiseerde we een "da Fendi " puppydag. Zes puppen kwamen ons vergezellen tijdens een kleine jacht training. Het was super leuk om ze weer samen te zien op zes maanden leeftijd. We hebben een aantal leuke foto's gemaak, klik hier>>>> Ben je benieuwd naar nog meer of ander Ala D'Oro kennel nieuws? volg ons op het Ala D'Oro BLOG of op onze Ala D'Oro Facebook pagina!

10-09-2018De BeneluxWinner en WDS zijn al weer lang achter de rug. Super leuke dagen gehad. Uitmuntende beoordelingen voor Edda en Mio Amore. En voor Sebastiana Bruna de BeneluxWinner 2018 titel en Beste Werkhond. Van donderdag tot zondag was het zo gezellig druk in huis met onze gasten uit Amerika en Italie, zo geweldig om iedereen weer te kunnen begroeten.Als afsluiting hadden we op zondag de 1e Fun Meet&Greet van de Bracco Italiano en Spinone Club-NL. Vooraf hadden wij persoonlijk enorm veel tijd gestoken in de organisatie van dit evenement. We kunnen nu tevreden terug kijken en iedereen bedanken voor de complimenten die we hebben ontvangen. Iedereen heeft het naar zijn zin gehad en daar was het allemaal om te doen. Nu zijn we alweer druk met de trainingen voor de veldwedstrijden in oktober en november. Met een beetje geluk kan Edda nog haar werk talenten officiel laten registreren op de veldwedstrijden die gaan komen. Ben je benieuwd naar nog meer of ander Ala D'Oro kennel nieuws? volg ons op het Ala D'Oro BLOG of op onze Ala D'Oro Facebook pagina!

27-07-2018Edda da Dama di Ala D'Oro is NEDERLANDS KAMPIOEN! Ze heeft haar laatste Kampioenschap punt behaald in Zwolle waar zij Beste Teef werd op de Internationale hondenshow onder een Italiaanse Keurmeester. We feliciteren hartelijk Edda's Schotse mede eigenaar en onze vriendin June Laing met dit mooie resultaat. Samen met June hebben we besloten om met Edda een nestje te nemen en haar te laten dekken zodra ze loops wordt. Meer informatie over deze combinatie volgt later. De puppen van Dama Bianca di Ala D'Oro zijn op een paar dagen na alweer 13 weken oud. De puppen hebben ons verlaten om een mooi actief leven op te bouwen bij hun eigenaren. Uit dit nestje hebben wij zelf Ambrogio en Raffaele aangehouden. Stephanie Turion is Ambrogio's co-eigenaar. Samen trainen, in verband met het veel te warme zomer weer dit weekend, hebben wij besloten de Ala D'Oro jacht training van 29 juli niet door te laten gaan. Er rest ons dan nog maar een gezamelijke training, Klik hier voor meer info>> Graag roepen we alle eigenaren van een Ala 'D'Oro pup/hond op om op 12 augustus samen met ons de VISJ FUN DAG te beleven. Het zou toch leuk zijn om zoveel mogelijk de familie van jouw hond te ontmoeten. Op de pagina van de Bracco en Spinone Vereniging kun je hier meer over lezen, klik hier>>>>. Je hebt nog tot 4 augustus om in te schrijven voor de FUN dag. Ben je benieuwd naar nog meer of ander Ala D'Oro kennel nieuws? volg ons op het Ala D'Oro BLOG of op onze Ala D'Oro Facebook pagina!

30-05-2018De puppen van Dama Bianca di Ala D'Oro X Eduardo Fendi di Ala D'Oro zijn alweer 5 weken oud.Iedere dag krijgen ze bezoekers en omdat het zo'n heerlijk weer is ontvangen we de bezoekers dan ook vanaf deze week in de tuin. Vandaag hebben we nieuwe foto's geplaatst in WEEK 5. Morgen al weer week 6 op de webpagina. Graag roep ik alle eigenaren van een Ala 'D'Oro pup/hond op om op 12 augustus samen met ons de VISJ FUN DAG te beleven.
Het zou toch leuk zijn om zoveel mogelijk de familie van jouw hond te ontmoeten. Op de pagina van de Bracco en Spinone Vereniging kun je hier meer over lezen, klik hier>>>>
. Voor de geÔnteresseerden, we hebben weer een aantal gezamenlijke trainingen op de agenda neergezet. LET OP 1 juli komt te vervallen hiervoor in de plaats komt nog een andere datum. Mocht je een Ala D'Oro in het bezit hebben kun je je opgeven om met ons mee te trainen. Niets moet, alles mag. Klik hier voor meer info>>
Verder hebben we
het voornemen om Edda da Dama di Ala D'Oro te laten dekken door Fabrizio Bettino di Ala D'Oro in de zomer zodat we van het najaar hopelijk weer puppen hebben. Ben je benieuwd naar nog meer of ander Ala D'Oro kennel nieuws? volg ons op het Ala D'Oro BLOG of op onze Ala D'Oro Facebook pagina!

30-04-2018 Op 25 april 2018 werden de puppen van Dama Bianca di Ala D'Oro X Eduardo Fendi di Ala D'Oro geboren. Super blij zijn wij hiermee. We hebben direct een pagina gestart waar je de puppen kan volgen. En vanaf nu is er iedere week is er een nieuwe link actief. Er is op het moment al informatie te vinden over de vader en moeder, over hoe het ging op hun geboorte dag en hoe het de puppen nu vergaat, bijna iedere dag wat nieuwe foto's en verslagjes. Op het moment zitten we in WEEK 5.
Dama Bianca di Ala D'Oro "Duffy" doet het geweldig goed. Ze oogt super fit en is zo lief en geduldig met haar tien kinderen. Op het moment is zij nog continu in de nestbak te vinden, alleen er even eruit om te eten en haar behoefte te doen. De puppen groeien prima en zijn al bijna hun lichaams gewicht verdubbeld. Het nestje voldoet aan de regels van de beide Bracco Italiano rasverenigingen in Nederland. Op de webpagina van de Vereniging Italiaanse Staande Jachthonden, waar wij leden van zijn, staat een geboorte bericht.
We hebben alle mensen die de afgelopen maanden interesse hebben getoont ondertussen benaderd. Helaas konden we niet iedereen gelukkig maken. Maar we hebben het voornemen om een teef te laten dekken in de zomer zodat we van het najaar hopelijk weer puppen hebben.

23-04-2018
Nog een paar dagen, dan is Dama Bianca di Ala D'Oro uitgerekend
. De verwachting is dat de puppen van DuffyXEduardo rond 25 april moeten worden geboren. Wij zijn er klaar voor! We hebben natuurlijk het voornemen om ook van dit nestje veel foto's te publiceren en zo veel mogelijk verslagjes te maken van de gebeurtenissen in en om het nestje. De pagina waar al dit leuks straks op te vinden is kan alvast bezocht worden, klik hier>>>>. De mensen op onze info lijst en die al bij ons thuis geweest zijn krijgen een berichtje zodra de bij moeders inn het nest liggen. Ook worden zij geinformeerd over de beschikbaarheid van een pup. En hoewel het verleidelijk is om dat ook direct na de geboorte te doen wachten wij hiermee tot de puppen rond de vijf dagen oud zijn. Met deze combinatie voldoen wij zoals altijd weer aan fokreglement eisen van de Vereniging Italiaanse Staande Jachthonden en de BIC. Nieuws uit IJsland, de eigenaren van "Falki" Guzzi da Dama di Ala D'Oro lieten ons weten dat hij vanaf heden Kampioen genoemd mag worden. Wij feliciteren Petur en GuūbjŲrg. Trots op de show resultaten van "Falki". Edda da Dama di Ala D'Oro is op Dogshow De Utrecht Beste Teef geworden en behaalde haar eerste punt voor het Nederlands Kampioenschap diploma.

Update 19-03-2018
Vandaag heeft de echo uitgewezen dat Sebastiana Bruna di Ala D'Oro niet zwanger is. We zijn teleurgesteld, maar we hopen het nog een keer te kunnen proberen in augustus/september 2018. Nu dus alleen nog wachten op de echo van Dama Bianca di Ala D'Oro
. De verwachting is dat de puppen van DuffyXEduardo de derde week van april zouden moeten worden geboren. We hebben goede hoop op puppen want de deking ging voorspoedig. Op de pagina puppen hebben wij alvast wat informatie over onze combinatie gezet, klik hier>>> Wij verheugen ons alvast enorm op de geboorte van de puppen. Nu Extra super spannend. Wij waren begin maart in Italie met Sebastiana en Edda. Sebastiana scoorde een uitmuntend en zeer goed op de veldwerkwedstrijd en op de Bracco Italiano Speciale in Lodi kregen beide honden een uitmuntend van de keurmeester. Sebastiana kreeg als extraatje nog het RES.CAC in de gebruikshonden klasse. We zijn er weer trots op. Een foto verslag staat op de webpagina. Een foto verslag staat op de webpagina, klik hier>>
Voor de liefhebbers, we hebben weer een viertal gezamenlijke trainingen op de agenda neergezet. Mocht je een Ala D'Oro in het bezit hebben kun je je opgeven om met ons mee te trainen. Niets moet, alles mag. Klik hier voor meer info>>
Ben je benieuwd naar nog meer of ander Ala D'Oro kennel nieuws? volg ons op het Ala D'Oro BLOG of op onze Ala D'Oro Facebook pagina!

01-01-2018 Iedereen een gelukkig en gezond 2018! Het afgelopen jaar stond vooral in teken van vakantie vieren. Onze reizen gingen naar IJsland, USA, Schotland, Duitsland en een paar keer Italie. We hebben fijne herinneringen opgebouwd, maar zoals altijd waren er ook hele verdrietige momenten. Zo begint 2018 zonder de honden Mia Carmen di Ala D'Oro, Miuccia Prada di Ala D'Oro en Mariotto di Ala D'Oro. 2018 echter, staat in teken van gezinsuitbreiding. In ieder geval hebben we voldoende plannen voor dit jaar. Wij willen graag puppen van zowel Dama Bianca di Ala D'Oro als Sebastiana Bruna di Ala D'Oro. Mooie reuen hebben we op het oog voor deze dekkingen. Als onze schattingen juist zijn hebben we straks, begin zomer puppen rondlopen. We zijn er klaar voor, nu alleen nog maar wachten tot de meiden loops worden. Op 14 januari 2018 vertegenwoordigd Sebastiana Bruna di Ala D'Oro voor het derde jaar onze kennel op de prestigieuze Hond van het Jaar show. Wij hopen dat de keurmeester houdt van een hond die mooi is en tevens weet hoe ze rastypisch moet jagen. We wachten af, maar wat ons betreft is zij al een Winner. Ben je benieuwd naar nog meer of ander Ala D'Oro kennel nieuws? volg ons op het Ala D'Oro BLOG of op onze Ala D'Oro Facebook pagina!

24-12-2018

20-11-2018

10-09-2018

27-07-2018
Kampioen Edda da Dama di Ala D'Oro

30-05-2018

30-04-2018

23-03-2018

19-03-2018

01-01-2018

 

© Di Ala D'Oro