.Bracco Italiano Kennel Di Ala D'Oro
.Jaap Muller & Tina Steffens

 

Nieuws Pagina 2019
Archief :

2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014201520162017201820192020
20212022 2023 2024

30-12-2019 Nog een dagje en dan is 2019 geschiedenis. Nog even snel wat nieuws uit het bijna "oude jaar". Op 21 december werd de 130ste Winner show georganiseerd, voor het eerst in 130 jaar kreeg het de naam Kerst Winner en Amsterdam werd noodgedwongen verruild voor Gorinchem. Wij hadden Raffaele en Sebastiana mee, Steef was er met Ambrogio. De Deense keurmeester was helemaal weg van Raffaele (Bes), ze herhaalde een aantal keer dat zij echt de mooiste van de dag was maar baalde er flink van dat Bes niet goed werd voorgebracht...
Gelukkig wel Beste Teef dus 2 punten en de titel Winster binnen gehaald met onze (inderdaad) nog wat ongeoefende Bes. Sebastiana won de titel Veteranen Winster 2019 en Beste Veteraan. Ambrogio kreeg het Reserve CAC CACIB en de doorgeschoven 2 punten. Een prima showdag voor ons! We hebben PUPPY NIEUWS, klik je hier>> Ben je benieuwd naar nog meer of ander Ala D'Oro kennel nieuws? volg ons op het Ala D'Oro BLOG of op onze Ala D'Oro Facebook pagina!

12-12-2019 Op 11 december is onze lieve "Duffy" Dama Bianca di Ala D'Oro bevallen van haar puppies. Aankomende periode gaan we op de webpagina proberen om dagelijks een verslagje met wat foto's te plaatsen. De puppy pagina is gemakkelijk te vinden onder het kopje PUPPY NIEUWS, klik je hier>> als je nu direct een kijkje wil nemen Op het moment starten we met de pagina PUP WEEK 1 maar er staan natuurlijk ook al foto's en een verslagje op de andere actieve pagina's. Ondertussen hebben wij alle mensen waarvoor een pupje beschikbaar is gebeld. Blijdschap maar ook teleurstelling want we hadden meer mensen op de lijst dan dat we pupjes hebben. Over twee en halve week is "vreemd" bezoek bij ons thuis welkom, dan is het gedaan met de rust. Wij gaan nu genieten van onze (lees DuffyXOren) baby's. Ben je benieuwd naar nog meer of ander Ala D'Oro kennel nieuws? volg ons op het Ala D'Oro BLOG of op onze Ala D'Oro Facebook pagina!

17-11-2019 We zijn met "Duffy" Dama Bianca di Ala D'Oro naar de dierenarts geweest om een echo te laten maken. We zijn super blij met het nieuws dat ze drachtig is. Rond 10 december verwachten wij pupjes van haar. We hebben de verwachting dat het het een groot nest zal worden. Nu dus weer een paar weken geduld hebben. Ondertussen treffen wij onze voorbereidingen. We hebben al onze vakantie en vrije dagen dagen afgestemd om zo acht weken lang iedere dag bij Duffy en haar kids te kunnen zijn. Natuurlijk ook deze keer weer is er een puppy pagina gemaakt. Je kan het al bezoeken, klik hier >>>Zodat we onze belevenissen kunnen delen met de rest van de Wereld. Op de foto zien jullie Duffy, foto gister gemaakt, ze is 39 dagen zwanger en moet het dus nog zo'n 24 volhouden. Wij vinden onze gespierde spijker (Duffy) al behoorlijk gevuld.

23-10-2019 Het afgelopen weekend was de VISJ Veldwerkwedstrijd. Edda da Dama di Ala D'Oro, liep een mooi parkoers en liet zien hoe goed haar neus is. De afwerking was keurig, niks op aan te merken. "Duffy" Dama Bianca di Ala D'Oro liep ook een mooi parkoers, ook zij kwam tot voorstaan, haar vogel nam de benen door een iets te lage kophouding in dit weideveld, maar het kwam gelukkig niet op de vleugels. Ze wist het wild uiteindelijk toch vast te zetten. De veldwerk keurmeester P.A. Gudmundsson vond dat Edda een foutloze beurt had gehad en beloonde haar met de hoogste score, 10 punten. Ze werd de dag winnaar! Duffy kreeg 9 punten, met deze 9 punten werd zij 2e van de dag. Duffy heeft hiermee de club titel VISJ Bello&Bravo 2019 verdiend. Naast Edda en Duffy deden er nog vijf van onze honden mee. Klik hier voor een foto impressie>>> Wij zijn trots alle resultaten. Ben je benieuwd naar nog meer of ander Ala D'Oro kennel nieuws? volg ons op het Ala D'Oro BLOG of op onze Ala D'Oro Facebook pagina!

10-10-2019We hebben onze "Duffy" Dama Bianca di Ala D'Oro laten dekken door "Oren" Calabrone Aladoro. Klik op de foto voor meer informatie over deze mooie combinatie. Als alles meezit weten we over vier weken of Duffy ook daadwerkelijk zwanger is. Vooralsnog ziet het er goed uit. Anderhalve week geleden waren we met "Oren", "Brogio" en "Bess" naar Enkhuizen dierenartsen praktijk om HD en ED foto's te laten maken. Deze week kregen we de mooie uitslagen binnen en we zijn super tevreden en trots. We bedanken Dierenarts Lub voor haar deskundigheid en de hoge kwaliteit van de foto's die ze altijd maakt. Natuurlijk ook een compliment voor haar echtgenoot die de vaste assistent is bij het röntgenen. Ook nog even een dikke pluim voor de Raad van Beheer medewerker. "Bas" Sebastiana Bruna di Ala D'Oro kreeg maar geen bericht over haar officiële Clubwinner titel, die zij behaalde op 25 mei 2019. Ook bleef de uitnodiging voor de Hond van het Jaar Show 2019 uit. Na wat onderzoek bij de Raad van Beheer, bleek dat "Bas" haar uitslagen niet waren ingestuurd door organiserende club. De Raad heeft het uiteindelijk allemaal in orde gemaakt!Ben je benieuwd naar nog meer of ander Ala D'Oro kennel nieuws? volg ons op het Ala D'Oro BLOG of op onze Ala D'Oro Facebook pagina!

26-08-2019Vandaag zijn wij met Edda da Dama di Ala D'Oro naar de dierenarts geweest om een zwangerschap echo te laten maken. Helaas is hieruit gebleken dat ze toch niet zwanger is. Een teleurstelling, maar natuurlijk helemaal geen reden om bij de pakken neer te zitten. We gaan het de volgende keer gewoon weer proberen. Nu dan maar concentreren op het plannen van spannende vakanties die ineens weer mogelijk zijn met zo veel vrije tijd over. Op foto Stephanie met Ambrogio da Fendi di Ala D'Oro. Ze deden afgelopen zondag hun best op een SJP wedstrijd. Het was de eerste keer dat ze met Ambrogio deel nam aan deze jachttest. Steef vertelde dat het net geen C diploma opleverde, maar wat hij deed, deed hij meer dan goed en behaalde mooie hoge cijfers dus kunnen we toch echt trots zijn op deze knapperd en zijn baasje. Ambrogio "Brogio" is nu 16 maanden oud. Ben je benieuwd naar nog meer of ander Ala D'Oro kennel nieuws? volg ons op het Ala D'Oro BLOG of op onze Ala D'Oro Facebook pagina!

05-08-2019Zoals jullie zien is onze webpagina weer in de lucht. Ook ons email adres braccoitaliano@bracco-italiano-kennel.nl doet het weer! Edda da Dama di Ala D'Oro is gedekt door Fabrizo Bettino di Ala D'Oro, voor meer informatie over deze combinatie. UPDATE: Edda is niet zwanger.
We hebben de afgelopen maanden mooie overwinningen gevierd en zijn trots om het nieuws met jullie te delen. Dama Bianca di Ala D'Oro won op de clubmatch van de rasvereniging waar wij lid van zijn, de Vereniging Italiaanse Staande Jachthonden (VISJ), de titel CLUB WINNER '19. Sebastiana Bruna di Ala D'Oro won op de clubmatch van de bracco Italiano Club, de titel CLUB WINNER '19. Dus hebben
we de twee mooiste Bracchi van Nederland 2019! Ze zullen beide uitgenodigd worden voor de prestigeuze Hond van het Jaar Show in Januari 2020.
Ben je benieuwd naar nog meer of ander Ala D'Oro kennel nieuws? volg ons op het Ala D'Oro BLOG of op onze Ala D'Oro Facebook pagina!

18-05-2019 Al jaren organiseren wij Ala D'Oro jachttrainingen. Iedereen die in het bezit is van een Ala D'Oro mag meedoen. Er zijn vier data geprikt, we zien er naar uit jullie weer te zien.Hier in Zuidermeer is het komkommertijd, niks te doen nu de vogels hun jongen grootbrengen. Gelukkig hebben we wel een leuk vooruitzicht, het wachten is op de loopsheid van Edda da Dama di Ala D'Oro. We willen haar zeker laten dekken en hebben een mooie combinatie op het oog. Zodra we meer te melden hebben over deze combi, komt dit natuurlijk op onze webpagina. Ben je benieuwd naar nog meer of ander Ala D'Oro kennel nieuws? volg ons op het Ala D'Oro BLOG of op onze Ala D'Oro Facebook pagina!

26-04-2019 Deze maand zijn wij naar Italië geweest om deel te nemen aan de show en veldwedstrijd, georganiseerd door de SABI. De SABI viert dit jaar zijn zeventigste verjaardag. Eerst leek het erop dat door onze roosters we beide niet aanwezig konden zijn, echter met behulp van wat verschuivingen is het mij uiteindelijk toch gelukt te kunnen gaan. Debby wilde wel mee om mij gezelschap te houden. Na eerst Salvatore te hebben opgepikt gingen we vol bepakt richting Toscane. We hadden Sebastiana en Duffy ingeschreven voor zowel show als veldwedstrijd. Dit was het derde jubileum van de SABI waar wij aan deel namen met onze honden. 1999, 2009 en nu dus 2019. Onze twee meiden deden het ook dit jaar weer prima. Sebastiana werd 2e Uitmuntend in een goed gevulde Kampioensklas. Super trots op dit resultaat. De volgende dag op de veldwedstrijd kreeg Duffy het voor elkaar om zeer geraffineerd te werken op een koppel patrijzen, ze zette het vrouwtje uiteindelijk keurig vast en ging keurig zitten tijden s het opgaan van de patrijs. De keurmeester beloonde haar voor dit prachtige werk met een Zeer Goed. Hiermee werd zij 4e in ons bataljon. En hoewel Sebastiana het ook geweldig deed en zelfs prachtig een koppel patrijzen vast zette, was het deze keer mijn fout dat een kwalificatie verloren ging. Een leermomentje... die zeker wordt meegenomen in een volgende wedstrijd. Op 21 april was onze Ala D'Oro familiedag. Een super leuke dag in Putten, binnenkort op onze pagina een foto reportage van deze leuke dag - klik hier >>> . Ben je benieuwd naar nog meer of ander Ala D'Oro kennel nieuws? volg ons op het Ala D'Oro BLOG of op onze Ala D'Oro Facebook pagina!

15-02-2019 De drukte van een werkende leven maakt dat de tijd om vliegt. Eerst maar even een terugblik van afgelopen januari. Begin januari waren wij uitgenodigd met Sebastiana om mee te doen aan de Hond van het Jaar Show. Helaas moesten we op het allerlaatste moment verstek laten gaan. De avond ervoor uit eten geweest en beide een voedselvergiftiging opgelopen. Echt verschrikkelijk balen. Nu moeten we zorgen dat onze Bas nog een kans krijgt zich te presenteren. We gaan ons best doen. 20 januari waren wij aanwezig op de jacht aanlegtest van de Vereniging Italiaanse Staande Jachthonden (Bracco Italiano en Spinone Club), super leuke honden aan het werk gezien. Onze Bess en Brogio haalde met vlag en wimpel hun jachtaanleg certificaat. Ambrogio is ook begonnen aan zijn show carrière. Deze jonge man heeft zijn eerste punt voor het Nederlands Jeugd Kampioenschap binnen. Goed gedaan Steef en Brogio! Op 21 april van dit jaar organiseren wij een Ala D'Oro familiedag. Alle eigenaren van een Ala D'Oro zijn ondertussen uitgenodigd via de email. Maar mocht er bij vergissing geen email bij jullie zijn binnen gekomen, laat het dan even weten. Verder doen wij nog een oproep aan de eigenaren van een Ala D'Oro, stuur mooie foto's van jullie hond(en).Dan kunnen we de foto pagina's van de honden bijwerken. Liefst in jpg/jpeg bestand sturen naar email, braccoitaliano@bracco-italiano-kennel.nl. Ben je benieuwd naar nog meer of ander Ala D'Oro kennel nieuws? volg ons op het Ala D'Oro BLOG of op onze Ala D'Oro Facebook pagina!

08-01-2019 We wensen jullie een gelukkig en gezond 2019. 13 januari vertegenwoordigd Sebastiana onze kennel op de "Hond van het Jaarshow". Wij vinden het een eer dat ze ook dit jaar weer is uitgenodigd. Laten we hopen dat de keurmeester een hond weet te waarderen die zowel in het veld als in de showring uitmuntende uitslagen laat zien. Voor ons is ze nu al een winnaar. In de volgende update laten we weten hoe het ging. Dit jaar hopen wij puppen te krijgen van Edda da Dama di Ala D'Oro, zodra ze loops is laten we haar dekken door een prachtige reu. Meer informatie over deze combinatie volgt later. Het jaar is nog maar net begonnen en de kalender staat al vol met allerlei leuke evenementen. We hebben 20 januari de VISJ Jachtaanleg test, waar ten minste vier kindren van Duffy aan mee doen. Onze Bess en Broggio doen natuurlijk mee, wij verheugen ons nu al op deze dag. Op 21 april van dit jaar organiseren wij een Ala D'Oro familiedag. Alle eigenaren van een Ala D'Oro zijn onderstussen uitgenodigd via de email. Mocht er bij vergissing geen email bij jullie zijn binnen gekomen, laat het dan even weten. Stuur even een email naar, braccoitaliano@bracco-italiano-kennel.nl. Ben je benieuwd naar nog meer of ander Ala D'Oro kennel nieuws? volg ons op het Ala D'Oro BLOG of op onze Ala D'Oro Facebook pagina!

01-01-2019 Wij wensen jullie een gellukig en gezond 2019

30-12-2019

12-12-2019

17-11-2019

23-10-2019

10-10-2019

26-08-2019

05-08-2019

18-05-2019

24-04-2019

15-02-2019

08-01-2019

01-01-2019

 

©Di Ala D'Oro- Muller / Steffens