.Bracco Italiano Kennel Di Ala D'Oro
.Jaap Muller & Tina Steffens

Nieuws Pagina 2017
Archief :

2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014201520162017201820192020
20212022 2023 2024

05-12-2017Op 2 november is onze lieve, mooie oude vriendin Miuccia Prada di Ala D'Oro "Motje" overleden. We zijn dankbaar dat we zo veel jaar van haar hebben mogen genieten. Ze overleed zeer vredig, zonder te lijden. Er zijn zo enorm veel prachtige herrineringen, we hebben zo veel samen beleefd. We zullen deze herinneringen in leven houden en haar niet vergeten. Motje liet ons vele mooie kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen na, daar zijn we blij mee. Klik hier om Miuccia's webpagina te bezoeken>>>.
Leipzich Duitsland was the plaats waar de World Dog Show was georganiseerd dit jaar. Natuurlijk waren wij ook dit jaar weer op dit evenement, nu met slechts met een hond, Sebastiana Bruna di Ala D'Oro. De keurmeester was geen ras specialist. Ik reisde samen met een collega van het werk, zij heeft een Hovawart. Aangezien de Bracco op donderdag en de Hovawart op zondag geshowd moest worden hadden we de resterende dagen om lange wandelingen te maken met de honden. We huurde een leuk appartement in een prachtig natuurgebied op 1 1/2 uur rijden van Leipzich. De resultaten van de show waren helaas minder indrukwekkend dan de omgeving, Sebastiana was 2e Uitmuntend in gebruikshondenklasse met een RES.VDH-CAC . Klik hier voor de foto's van deze trip>>>. Net terug uit Italie waar we met een aantal vrienden Sinterklaas vierde en in de gelegenheid waren mee te doen aan een aantal veldwedstrijden. De honden waren in prima conditie en deden het geweldig goed. Mooie resultaten voor elke hond. We gingen naar huis met heel veel nieuwe inspiratie om met de honden te werken en de trainingen te vernieuwen. We hebben foto's gemaakt in Italie, klik hier om ze te bekijken >>>.
Ben je benieuwd naar nog meer of ander Ala D'Oro kennel nieuws? volg ons op het Ala D'Oro BLOG of op onze Ala D'Oro Facebook pagina!

18-09-2017Afgelopen week heeft onze kennel de 2e Mondiale Bracco Italiano in Toscane bezocht. De SABI organiseerde op zaterdag een show in Arezzo en de zondag een veldwedstrijd. Op donderdag ochtend vertokken wij Guðbjörg en ik (Tina) naar Milaan om Salvatore op te halen die zaterdag een stand zou hebben op de show met zijn kunstwerken. Vrijdag op onze weg naar Arezzo bezochten wij op verzoek van Salvatore verschillende steen groothandels in de omgeving van Volterra op zoek naar hoge kwaliteit Albast. Een belevenis die ik niet snel zal vergeten. Zaterdag al vroeg in Arezzo. 149 Bracchi ingeschreven voor deze show. Onze meiden werden gekeurd door Sonia Bellan. Emiliana Brunella di Ala D'Oro kreeg een 1e uitmuntend in de openklas en haar zusje Sebastiana Bruna di Ala D'Oro kreeg een 3e uitmuntend in de werkklas. Prima resultaten waar we trots op zijn. Zondag de veldwedstrijd. Guðbjörg mocht met de keurmeester mee om zodoende de wedstrijd goed te kunnen volgen. Onze beide honden stonden prachtig op patrijs. Emiliana viel helaas niet in de punten, Sebastiana wel, zij werd 3e met een CQN. Er deden 66 honden mee aan de officiele DOC veldwedstrijd, 9 behaalde een kwalificatie waaronder dus onze Sebastiana. De keurmeester vertelde onder de indruk te zijn van haar rastypische manier van jagen en voorstaan. In een groep waar enkel met een braga getainde honden deelname was dit het mooiste compliment van de dag. Natuurlijk zijn er foto's, klik hier om de foto's te bekijken >>>> 11 september overleed Mariotto di Ala D'Oro "Mauro" op 11 jarige leeftijd. Wij wensen Steef en Arjan veel sterkte met dit verlies. Ben je benieuwd naar nog meer of ander Ala D'Oro kennel nieuws? volg ons op het Ala D'Oro BLOG of op onze Ala D'Oro Facebook pagina!

09-07-2017Tot onze grote verdriet hebben wij op 5 juli onze Mia Carmen di Ala D'Oro moeten laten inslapen. Mia had een snelgroeiend kanker gezwel die niet behandelbaar was. Mia is slechts 7,5 jaar oud geworden. Mia was een lieve, zeer gedreven jachthond. In onze roedel had zij een goede en sterkte band met alle honden, maar het meest toch met haar moeder Mot. Dat was twee poten op een buik. Onze wens en overtuiging dat wij Mia oud zouden zien worden is helaas niet uitgekomen. Geen dag van haar leven is ze ziek geweest en dan dit, tot het einde toonde ze haar enorme kracht. Mia heeft in haar leven een groot aantal uitmuntende veldwerk en show kwalificaties behaald. Trots zijn we op al haar prestaties. Mia was een hond waar je heel gemakkelijk van kon houden. Thuis had ze oog voor alle bezoekers, mens en dier. Buiten had ze alleen oog voor ons wat je als baasje het gevoel geeft dat je super bijzonder bent. Mia gaf ons iedere dag een stoot liefde. Nu dus verder zonder onze Mia en dat zal niet mee vallen. Er zit een groot gat in ons hart. Onze plannen om opnieuw een zoon van Mia te gebruiken voor een van onze volgende combinaties is nu zeker. Door al het verdriet rondom Mia hebben we eigenlijk nog helemaal niets over Falki in IJsland laten zien. Onze vakantie in IJsland was geweldig, natuurlijk hebben we een foto pagina gemaakt, slechts een kleine selectie van de foto's die wij hebben gemaakt. Het was zo heerlijk om Falki weer even te kunnen knuffelen. Alle dank aan Petur en GiGi. Ben je benieuwd naar nog meer of ander Ala D'Oro kennel nieuws? volg ons op het Ala D'Oro BLOG of op onze Ala D'Oro Facebook pagina!

03-06-2017 De tijd vliegt om. Nog een week dan zien we onze lieve Falki in IJsland. Benieuwd naar dit bijzondere land. In april waren wij in Amerika. We waren op bezoek bij de Bracco Italiano Sociaty America en Spinone Club Of America. Geweldige leuke nieuwe mensen ontmoet en natuurlijk weer gezellige dagen gehad met oude bekenden en vrienden die in Amerika wonen. Het was een enorme eer om op de BISA Nationals de Bracco Italiano te mogen keuren tijdens de Match. En het was enorm leuk om een pup test te doen bij Mia Amante en haar baby's in Phoenix. De laatste week hebben we rondgetrokken door dit mooie land. Natuurlijk is er een Amerika foto reportage ,klik hier voor de pagina>>> In mei reisde wij af naar Italië om met onze honden te jagen en trainen. Deze keer waren Calabrone Aladoro, Fabrizio Bettino di Ala D'Oro, Dama Bianca di Ala D'Oro en Sebastiana Bruna di Ala D'Oro mee. Salvatore en Nadia ontbraken natuurlijk niet. Super gezellige dagen gehad met als hoogtepunt een Raduno in de omgeving van Lago Maggiore georganiseerd door de Italiaanse Spinone Club. Het was echt leuk dat we met onze Bracchi konden meedoen aan de vriendschappelijke veldwedstrijd. Ook hier weer een foto reportage, klik hier om ze te zien>>> Nog even wat nieuws van Edda da Dama di Ala D'Oro. Vorige maand ontvingen wij de officiele FCI HD uitslag HDA. We zijn hier natuurlijk blij mee.

19-03-2017Gister waren wij samen met de eigenaren van de kinderen van Dama Bianca di Ala D'Oro en Sebastiana Bruna di Ala D'Oro op de Da Dama & da Bruna terug kom dag. Voor deze gelegenheid konden we een terrein in Zeeland afhuren zodat we voldoende ruimte zouden hebben om de honden te kunnen zien genieten van de oefeningen die we hadden bedacht.Jaap en ik hebben een super leuke dag gehad en volgens ons hebben de honden het ook heerlijk gehad, ze genoten van het apporteren, voorstaan, speuren en niet te vergeten van het samen SPELEN. We willen Piet bedanken voor zijn moeite en inspanningen achter de bar. We hebben gister echt geluk gehad met het mooie droge weer want eigenlijk waren de voorspellingen vooral nat. We hebben pas op het allerlaatste van de dag een paar druppels gezien. De foto's staan alweer op de webpagina, klik hier>>> Nog wat ander Ala D'Oro nieuws, "Swieber" Mio Bombo di Ala D'Oro was samen met zijn eigenaren Piet en Monique Sangers op de Crufts. Hij deed mee in de openklas en wist de Reserve plek te veroveren. Goed gedaan Swieber en Piet, onze complimenten. Ben je benieuwd naar nog meer of ander Ala D'Oro kennel nieuws? volg ons op het Ala D'Oro BLOG of op onze Ala D'Oro Facebook pagina!

02-01-2017Deelname Hond van het Jaar Show 2016, Amersfoort 15 januari 2017 met Sebastiana Bruna di Ala D'Oro. Klik hier>>>

02-01-2017Tot onze grote verdriet moeten we laten weten dat onze lieve "Bram", Bramare Bice di Ala D'Oro is overleden aan de gevolgen van een milt torsie. We hebben via FB en email enorm veel lieve reacties gehad waarvoor wij iedereen graag willen bedanken. Ik denk dat ik niet hoef uit te leggen dat 2016 voor ons persoonlijk een verdrietig jaar was . Gelukkig kende onze kennel een aantal mooie momenten zoals onder andere in februari 2016 de geboorte van de puppen van "Duffy" Dama Bianca di Ala D'Oro en "Bacio" Eduardo Fendi di Ala D'Oro. Verder werden er in 2016 drie honden uit onze kennel Nederlands Kampioen, een Internationaal Kampioen en een Nederlands Jeugd Kampioen. In augustus werd Sebastiana Bruna di Ala D'Oro ClubWinner2016 en BIS op de clubmatch. We zien 2017 met vertrouwen tegemoet. Dit jaar staat in het teken van reizen. Amerika in het voorjaar, IJsland en Italie in de zomer en Schotland en Italie in het najaar. Voor mensen die wachten op puppen van onze kennel kan ik zeggen dat ze geduld moeten hebben tot 2018. Geen geduld, dan dit nieuwtje! In februari verwachten de Amerikaanse eigenaren van Mia Amante di Ala D'Oro pupjes. Ben je benieuwd naar nog meer of ander Ala D'Oro kennel nieuws? volg ons op het Ala D'Oro BLOG of op onze Ala D'Oro Facebook pagina!

05-12-2017

RIP Miuccia Prada di Ala D'Oro "Mot"

18-09-2017

Sebastiana Bruna di Ala D'Oro

18-09-2017

RIP Mariotto di Ala D'Oro "Mauro"

05-07-2017

RIP Mia Carmen di Ala D'Oro

03-06-2017

19-03-2017

15-01-2017 Sebastiana Bruna di Ala D'Oro

02-01-2017

Bramare Bice di Ala D'Oro

01-01-2017

 

©Di Ala D'Oro- Muller / Steffens