Adres: Koggeweg 7 - 1652 PC Zuidermeer - Noord -Holland Nederland - tel: +31229563134 - E-Mail:braccoitaliano@bracco-italiano-kennel.nl

.kennel di Ala D'Oro Bracco Italiano
.Jaap Muller & Tina Steffens
 

 
Erfelijkheid


De Bracco Italiano kent net als alle andere honden rassen, "erfelijke" afwijkingen. Sommige van deze afwijkingen zijn in het dagelijks leven hooguit hinderlijk maar geenszins levensbedreigend. Er zijn echter ook afwijkingen die de gezondheid en welzijn van de hond ernstig schade kunnen toedoen. Een aantal van de afwijkingen kunnen nog niet worden bestempeld als "erfelijke" afwijkingen aangezien hier geen genetisch
onderzoek naar gedaan is bij de Bracco Italiano maar ieder weldenkend mens kan op basis van z'n gezond verstand bedenken dat sommige afwijkingen die veelvuldig voorkomen bloedlijn gebonden kunnen zijn.

Wij krijgen regelmatig vragen van Bracco Italiano eigenaren over hun honden. Als de honden niet bij ons geboren zijn raden wij deze eigenaren aan ook contact op te nemen met hun fokker omdat het in veel gevallen belangrijk is dat de fokker op de hoogte is van deze klachten / aandoeningen.


Klik hier voor Informatie
De Bracco Italiano en anesthesie

Gebitsafwijkingen

Navelbreuk

A-Septische of Immuungemedieerde Menigitis

Knikstaart

Atopische allergie


Oog afwijkingen

Heupdysplasie en Elleboogdysplasie

Maagtorsie

Demodex

Enostosis /groeipijnen

Nierproblemen

 

Op deze pagina geven wij een opsomming van de afwijkingen die voorkomen in dit ras, bedenk wel dat het niet alleen bloedgebonden aandoeningen zijn en als dit wel het geval is dat lang niet alle bloedlijnen zijn behept met deze aandoeningen. Op basis van ervaring kan een fokker u vertellen wat er zoal voor afwijkingen voorkomen in hun bloedlijnen en of in het ras. Het is dan ook van belang dat u bij de fokkers nagaat welke afwijkingen binnen hun bloedlijnen bestaan. Houdt rekening met het feit dat een aantal fokkers zeer scheutig zijn met het ophemelen van successen, maar hun teleurstellingen categorisch doodzwijgen. Openheid van zaken draagt mede bij tot het uitbannen van deze afwijkingen.

 

 

 

Di Ala D'Oro - Muller & Steffens