Adres: Koggeweg 7 - 1652 PC Zuidermeer - Noord -Holland Nederland - tel: +31229563134 - E-Mail: braccoitaliano@bracco-italiano-kennel.nl

.kennel di Ala D'Oro Bracco Italiano
.Jaap Muller & Tina Steffens
 
 

Gebitsafwijkingen

 


Deze foto laat een normale bovenkaak zien van een jonge hond waarbij de M3 (nog) ontbreekt.

Gebitsafwijkingen bij de hond komen met regelmatig voor, afhankelijk van de afwijking kunnen deze in het dagelijks leven hooguit hinderlijk maar zijn geenszins levensbedreigend.

Bovenvoorbijten: De snijtanden van de bovenkaak vallen te ver voor die van de onderkaak. Dit is een diskwalificerende fout bij de Bracco Italiano.
* Bracco Italiano puppen kunnen tot een leeftijd van 7-8 maanden "iets" bovenvoorbijter zijn, de onderkaak groeit namelijk iets langzamer dan de bovenkaak, maar op de leeftijd van 12 maanden moet dit gebit scharend zoals de rasstandaard dit voorschrijft.


Ondervoorbijten:
De snijtanden van de onderkaak vallen te ver voor die van de bovenkaak. Dit is een diskwalificerende fout bij de Bracco Italiano.

Ontbreken van gebitselementen:
Over het algemeen zijn het de P1 en/of P2 die ontbreken. Dit brengt geen gezondheids problemen met zich mee.

Extra gebitselementen aanwezig:
Over het algemeen zijn het de P's die extra aanwezig zijn, zowel in de boven- als onderkaak. Deze brengen geen gezondheids problemen met zich mee en hoeft er niet te worden ingegrepen. Maar ook ander gebitselementen kunnen extra aanwezig zijn. De extra tand(en) of kies geeft veelal wel problemen en kunnen beter getrokken worden. Het is aan te raden een rontgenfoto te maken om de wortels te beoordelen. Soms worden er namelijk uit 1 tandkiem meerdere tanden gevormd.

 

 

Di Ala D'Oro - Muller & Steffens