.kennel di Ala D'Oro Bracco Italiano
.Jaap Muller & Tina Steffens
 

 

Denemarken & World Dog Show in Zweden

Zes gezellige dagen op pad, ruim 4500 kilometer op de teller.

Samen met Ingrid naar Denemarken en Zweden. Jaap kon niet mee, die moest naar zijn werk... centjes verdienen voor onze hobby. Kim en Anna zouden als eerste worden bezocht, Anna die mee zou gaan naar Zweden had vooraf al besloten deze trip over te slaan in verband met haar zwangerschap. Aan Ingrid en mij dus de schone taak Bambaia "Bambi" op te pikken en mee te nemen. Voor het eerst in al die jaren hadden wij onderweg last van kilometers lange file's op de Deense wegen. De oorzaak bleek een fikse ontplofing in een fabriek, waardoor er twee hoofdwegen waren afgesloten. Uren later dus dan verwacht parkeerde we de auto bij "Bianco Rosso" op het terein. Gelukkig konden we direkt aanschuiven voor een heerlijk diner. Het werd een lange maar super gezellige avond/nacht! De volgende dag met de boot van Frederikshavn (Denemarken) naar Gotenborg, een trip van 4 uur waarbij de honden gewoon mee op het dek mogen. Het weer was opnieuw fantasctisch zodat wij vooral op het zonnedek te vinden waren.

Op de boot een heleboel mensen uit oa. Denemarken die naar de wereldshow op weg waren. Veel honden aan boord dus! Maar die van ons waren natuurlijk het liefst.

Zweden, 't land met onbeperkte mogelijkheden. Het is een prachtig land, met overal water, leuke boerderijen, heuvels en dalen. Dit gebied heet in Zweden heet Ostergotland. Het meer op de achtergrond heet "Vattern".

Het verblijf in Zweden was door Anna geregeld, zij is immers Zweedse en daar moet je je voordeel mee doen. Op een schiereilandje voor de kust van Stokholm hadden wij twee huisjes gehuurd. Rigmor en Thomas een huisje en Ingrid en ik een huisje. Een luxe want in beide huisjes was er plaats voor 4 personen. De huisjes liggen in het wonderschone natuurlgebied "Galo". Voor de echte liefhebbers van herten en reeen een waar walhalla en de moeite waard eens heen te gaan. Voor het eerst heb ik uitgebreid een reegeit met jong kunnen bewonderen in het wil, een pachtig gezicht. Ingrid heeft iets speciaals met herten en reeen, ieder excemplaar moest daarom ook honderd keer op de foto. De foto hierboven laat de kust zien van ons schiereiland. Het is dus de zee die je hier ziet! Onder een van de vele reeen die wij op foto hebben.

Als je vaker op vakantie bent geweest met de honden dan weet je dat bij het maken van de keuze in welk bed je slaapt, een slaapkamer met een deur de beste optie is, hierna het bovenbed van een stapelbed.
Ingrid, die ondanks alle adviezen toch het bed in de huiskamer verkoos heeft haar bed dus moeten delen met Laura, Bambi en Mot.

Heerlijk wandelen met de honden, het was prachtig mooi weer, de regenjas is niet omdat het nat was, het was ter bescherming van onszelf tegen de teken die in veeltallen aanwezig zijn in dit gebied. De honden waren natuurlijk vooraf behandeld zodat zij eigenlijk het minste last hadden van de kleine vieze beestjes.

In onze tuin bij de huisjes. Rigmor en Thomas beschouwen wij ondertussen als onze familie. Deze dagen waren weer ouderwets gezellig. We hebben het heelijk gehad, we zien alweer uit naar de volgende ontmoeting. Overdag op pad 's avond met z'n allen BBQ, veel lachen, gieren en brullen. Onze buren waren (denk ik) iets minder blij met ons.

Bij de huisjes, Valborg en Rigmor vrienden voor het leven. Hier even aan het demonstreren dat ze op commando echt hoog kan springen.

We noemen haar de dwerg, maar eigenlijk verdiend ze nu wel een andere naam. Stella is een prachtige pup. Stella wordt al een hele Spinone dame. Hier maakt Stella kennis met een van de buur honden. Een Franse Staander!

Even een paar meter lopen vanuit het huisje en we zitten aan de kust. Hier Ingrid op steen, Ingrid is een uitstekend fotomodel. Natuurlijk gaat het hier om de prachtige omgeving.

Dan....een onderbreking in onze vakantie. De Wereld Kampioenschappen 2008. Naast de ring wachten tot je aan de beurt bent. Er waren veel oude bekende. Het was oa super om Kirsi van de Finse kennel Kastanjalaakson te ontmoeten, maar ook Laura met haar Franse Staander was aanwezig.

De keuringen verliepen langzaam, de keurmeester nam de tijd. De uitslagen waren verrassend. Deze foto is van de honden uit de Kampioensklas reuen. Deelnemers uit Denemarken, Italie, Zweden en Finland.

Rigmor en "Valborg" Violetta di Ala D'Oro deden het prima, zij kregen een 1 Uitmuntend van de Italiaanse keurmeester.