.kennel di Ala D'Oro Bracco Italiano
.Jaap Muller & Tina Steffens
 
 

Verkiezing:
Leukste hond van Nederland 2007
Maranzano di Ala D'Oro

Translation into English will follow, for now enjoy the pictures!

Twee maanden terug kwam ik op het internet een stukje tegen over de verkiezing van de leukste hond van Nederland. Je kon een foto insturen met daarbij in een paar woorden waarom jouw hond de leukste is. Het leek mij wel grappig dus ik op de computer zoeken naar een leuke foto van Emzo, want van Mauro hadden we toen nog niet zo veel foto's. Dus ik heb een foto ingestuurd en hoe het dan verder ging zag ik later wel.

Begin mei kregen we de eerste e-mail waarin stond dat de eerste stemronde in alle hevigheid was losgebarsten en dat je er rekening mee moest houden dat je voor 12 mei minimaal twee stemmen moest hebben om in de race te kunnen blijven. Nou dat as simpel, gewoon zelf even twee sms'jes sturen. Zo waren we dus veilig.
Na wat lezen op het forum van de verkiezing werd het me al vrij snel duidelijk dat ik met die twee sms'jes niet ver ging komen. Ik heb dus vrienden/bekenden en familie ingeschakeld om op ons te gaan stemmen. Ongeveer een week later kwam er weer een e-mail: de top 150 stond op de site!! We stonden er zowaar bij, dus nog meer stemmen dus (Mam en Arjan bedankt!!)
Weer een week later veranderde de top 150 in de top 125.
Met spanning kijk je dan het lijstje door tot daar stond Maranzano di Ala D'Oro, joepie we staan er nog steeds bij!! Het spannende van die lijst was dat de honden in willekeurige volgorde stonden en het ook constant veranderde van volgorde. We waren dus weer een stapje dichterbij de top 100. Dus ik zelf ook maar weer een paar keer stemmen.

Tien dagen later kwam er een e-mail binnen met daarin: Van harte gefeliciteerd! Maranzano hoort bij de 100 leukste honden van Nederland! En we werden daarbij uitgenodigd om zaterdag 26 mei naar de vakjurydag op de huisdierendagen in de RAI te komen. Ik heb toen snel mijn vriendin Chantal gebeld of ze mee wilde gaan daarheen. En ook heb ik nog 1x de vrienden, bekenden en familieleden gevraagd op ons te stemmen omdat we inmiddels bij de 100 leukste zaten. Op deze 100 honden kon dus ook weer gestemd worden, het enige jammere was dat de teller van de stemmen weer op nul stond! Dus Stemmen maar weer. Een paar dagen voor de bewuste zaterdag kregen we post. In de envelop zaten twee vrijkaarten en een brief met het programma en allerlei promotie tips. Ik heb me rot gelachen over het programma.
Er waren drie groepen, Emzo zat in groep 2 (van 13.00u tot 14.00u). We zouden getest gaan worden op sociale vaardigheden van de hond, baas-hond contact en ja ja knuffelvaardigheid!!
Bij dit alles kon ik me niet echt een beeld vormen hoe het nou echt zou gaan daar, maar je we zouden het wel gaan zien. Eindelijk was het dan zover, zaterdag 26 mei. We waren om half 11 in de RAI, het was er erg rustig. We hebben heerlijk wat rond gesnuffeld en werden volgepropt met brokjes, staafjes, voer en vooral veel folders.
Afijn twee uur later en 6 kilo zwaarder gingen wij ons melden bij de ring, kregen ons nummer en hebben even lekker op de tribune zitten kijken. Vergeet ik toch bijna de tijd…dus rennen naar de ring en al snel waren we aan de beurt. Ik sta in de ring te wachten op mijn beurt, komt Martin Gaus (die praatte alles aan elkaar die dag) naar mij toe. Hij zei meteen dat er een mooie jachthond klaar stond om de ring in te gaan alleen de naam van het ras kon hij even niet verzinnen. Ook vertelde hij dat het een hond was specifiek voor het jagen in de meute. Ik heb hem verbeterd en verteld dat het om een staande jachthond ging. Nou hij ging het publiek even laten zien wat nou voorstaan is. Hij liep een stuk vooruit en ging fluiten door de microfoon, Emzo keek hem echt zo aan van ja je bent best grappig hoor maar wat wil je….?! Nou dat voorstaan werd dus niks en Martin vertrok snel naar een ander hondje. Vol goede moed liep ik naar het eerste onderdeel knuffelvaardigheid. Er staat een vrouw in het midden, ik loop erheen en die vrouw moest Emzo dan aaien. Nou Emzo was even erg druk bezig met de grond te besnuffelen en had even helemaal geen tijd voor knuffelen. Hij vond de vrouw duidelijk niet interessant en de vrouw hem ook niet dus ik vond het wel best, mag ik nu door naar het volgende onderdeel??? Nee, ze wilde nog zien of hij op commando kon zitten en liggen. Dat was een makkie, wat een gehoorzame hond heb ik toch! Daarna vroeg ze nog of hij een kunstje kon, nee dus, toen mocht ik naar het volgende onderdeel. Hier stonden twee mensen met allerlei ballen. Ze gingen kijken of de hond wel een beetje enthousiast te krijgen was. Nou dat heen en weer rennen met twee maffe mensen met balltjes vond ie wel even erg leuk maar all snel had ie het gezien en ging Mauro aan staan kijken buiten de ring. Met zijn maatje spelen dat is natuurlijk het alle aller leukste. Dit was dus alles, we hebben nog even op de RAI rondgelopen, meegedaan aan een rassen defilé (waar ze me vertelden dat de Bracco een zweetwerk hond is….(weer een beetje jammer dus). Ook hebben we nog even een foto laten maken van de twee vrienden en daarna zijn we lekker naar huis gegaan. Nu maar wachten op de top 10.
De jurypunten en de stempunten worden bij elkaar opgeteld en hieruit komt dan de top 10. Ben heel benieuwd maar ga er niet vanuit dat we erbij zitten.
Emzo is voor mij in ieder geval wel de aller aller aller leukste hond van Nederland!!!


Inmiddels is de top 10 bekend en we zitten er niet bij, jammer maar zoals ik al zei is Emzo sowieso de leukste hond van Nederland alleen snappen ze dat daar nog niet, ha ha.

Groetjes Stephanie en een hele dikke knuffel van Emzo.