.kennel di Ala D'Oro Bracco Italiano
.Jaap Muller & Tina Steffens
 

 

05-03-2022 Jacht-Gebruikshonden Wedstrijd
VISJ Cane da Caccia 2022

Geniet van de foto's!
Om een indruk te geven wat de wedstrijd inhoud beschrijf ik de proeven van dit jaar.
Proef 1 Drijfjacht 2022 Een drijfjacht wordt gehouden, de groep is in tweeŽn gedeeld. De helft van de combinaties starten als drijvers de andere staan / zitten op post. Bij het vallen van het schot gaan de honden in de linie zitten, er wordt na het schot een dummy geworpen, de aangewezen voorjager stuur de hond uit om de dummy binnen te brengen. Ondertussen zijn de honden die op post zitten rustig en verstoren zij de drijfjacht niet. Als alle honden in de linie het apport hebben gehad wisselt de groep. De drijvers gaan op post en de honden op post gaan drijven en apporteren.
Proef 2 Veldwerk 2022 Je krijgt een uitnodiging om je hond voor te jagen tijdens een fazanten jacht. Een groot terrein moet worden afgezocht, in het veld zit een fazant (weliswaar gekooid) waar op moet worden voorgestaan. De honden gaan samen met hun voorjager om de beurt het veld in. Zij weten niet waar de kooi staat.
Proef 3 Sleep met Gans 2022 Er is tijdens de jacht een gans geschoten. Helaas rende deze ogenschijnlijk gewiekt weg over het veld. Nu de taak de gans zo snel mogelijk binnen te brengen middels het volgen van de sleep (route die de gans heeft afgelegd nadat hij ziek geschoten was). De sleep had twee stompe haken.
Proef 4A Dubbel apport met kraai 2022 Je bent picker up op een kraaienjacht. Je hebt je hond in zittende positie voor het hutje geplaatst en neemt zelf plaats in het hutje. Voor je worden twee kraaien geschoten. Zodra de tweede kraai ligt mag de hond worden ingezet. De volgorde van apport is vrij. Je mag pas het hutje verlaten zodra de tweede kraai de grond raakt. Beide apporten moeten binnen komen.
Proef 4B Verloren zoek met vos 2022 De jager heeft een vos geschoten. En weet zeker dat deze dood ligt maar kan zelf hem niet vinden. Aan de voorjager en hond de taak om de vos binnen te brengen.
Proef 4C Apport uit water met "dokken" eend 2022 Je bent op een eendenjacht. Er wordt een eend geschoten en deze valt in het water. Zodra de eend op het water ligt mag je hond worden ingezet. De eend moet worden binnen gebracht.

vlnr: Sergio Rossi di Ala D'Oro met Janneke Sas, Mio Amore di Ala D'Oro met Arjan Turion, Ambrogio da Fendi di Ala D'Oro (Cane da Caccia 2022) met Stephanie Turion

VISJ CANE DA CACCIA 2022
maximale score = 148
1e Ambrogio da Fendi di Ala D'Oro - score 125 Voorjager Stephanie Turion
2e Sergio Rossi di Ala D'Oro score 119 Voorjager Janneke Sas
5e Mio Amore di Ala D'Oro score 85 Voorjager Arjan Turion