.kennel di Ala D'Oro Bracco Italiano
.Jaap Muller & Tina Steffens

November 2010Ala D'Oro Jagen in ItaliŽ

 

BRACCO ITALIANO KENNEL
De mooie foto's in dit verslag zijn gemaakt door Arjan en/of Stephanie Turion

Na een drukke periode thuis, vanwege de vele trainingen en de twee puppen was het dan zo ver, even een pret reisje naar ItaliŽ. Plus de bruine pup moest afgeleverd bij onze vrienden in ItaliŽ.

Aangezien de woonplaats van "Ginger's" vriendelijke familie vlak bij verschillende jachtvelden ligt was het natuurlijk vanzelfsprekend dat er deze dagen ook gejaagd zou worden. Jaap had speciaal voor Steef en Arjan twee typische Italiaanse jachtdagen geregeld. Bij aankomst vrijdag avond, bij het huis van Salvatore en Nadia, werd er eerst gegeten. Nadia had weer heerlijk gekookt, wat bij iedereen natuurlijk enorm in de smaak viel. Salvatore had een prachtig hotel voor ons geregeld, een kasteel hotel. Ook de honden waren welkom, de kamers enorm groot met prachtige wand schilderingen en allerlei typische kasteel items. Op de foto hiernaast zien jullie de ingang van het hotel. De dag na aankomst zou de pup worden opgehaald. Salvatore was ondertussen zo lief om de pup bij hun thuis te houden en samen met de pup op de bank te slapen, zodat wij er geen last van zouden hebben in het hotel.

Op de foto boven, een paar van de mooie teckels van Nadia en Salvatore.

Mr. Ramello en zijn vrouw (foto boven) waren erg in hun nopjes met hun nieuwe bruine pup. De familie heeft niet voor het eerst een pup uit Ala D'Oro lijnen. Negen jaar geleden kregen zij Donna Anna di Ala D'Oro die zij "Ura" noemen. Deze bruine BiancoRosso pup met de stamboomnaam Bianca werd door mevr. Ramello direct omgedoopt tot "Ginger" zal bij deze familie een fantastisch leven tegemoet gaan net als onze Donna.

Even een dagje jagen. Salvatore en Nadia wonen in een prachtige streek. In deze streek is meer dan voldoende gelegenheid om met je Bracco Italiano voor de voet te jagen. Hoewel Salvatore zich gespecialiseerd heeft in het jagen in de bergen (zie op foto boven het uitzicht op Salvatore's bergen) ging hij ook nu met veel plezier met ons mee.

Als je met je Bracco en geweer rondloopt in dit soort gebieden begrijp je waarom de Italianen zo hechten aan Italiaanse traditie. Het met passie volgen van deze Bracco Italiano traditie heeft er voor gezorgd dat aan de Bracco Italiano in de laatste honderd jaren weinig is veranderd.

Wij kennen Salvatore en Nadia al weer heel wat jaren. De tijd vliegt om. Op bezoek bij de vader en moeder van Nadia, maakte wij voor het eerst kennis met Salvatore. Salvatore maakte vooral veel indruk door ons te helpen met het zoeken naar onze verloren (camper) tankdop. Helaas is Nadia's vader Nadir onlangs overleden, het was een bijzonder aardige man met een schat aan kennis over jagen. Naast het jagen met de Spinone en Bracco heeft hij ons ook veel verteld over het jagen met de teckel en de Italiaanse segusio. De discussies over hoe het met de Bracco gesteld was waren erg waardevol voor ons. Deze familie heeft dus al jaren een speciale plek in ons hart. Heerlijke mensen zijn het.
Op de foto, Salvatore met Jaap en Bianco op pad. Ze doen het nog goed voor hun leeftijd :-o )

Salvatore had Bianco mee in het veld. Hier boven een actie foto van Bianco.

Stephanie (links op de foto) is in Nederland druk met jagen. Samen met Mariotto "Mauro" kan ze bijna iedere dag wel aan de bak. Op de eend, gans en vos en sinds kort ook op de fazant in de Haarlemmermeer. Afgelopen seizoen hadden Jaap en Stephanie zich voorgenomen om Mariotto klaar te stomen voor het veldwerk. Helaas konden de training resultaten niet in een veldwerk kwalificatie worden omgezet. Dit was niet omdat ze niet voldoende presteerde. Om in Nederland mee te kunnen doen aan een veldwedstrijd moet je worden ingeloot in een wedstrijd. Afgelopen seizoen werd er dus verscheidende malen ingeschreven, helaas geen enkele keer ingeloot.

Het plan voor volgend veldwerk seizoen ligt al weer klaar, de vraag is nu of Nederland nog wel interessant genoeg is voor deze Ala D'Oro. Mariotto en Stephanie hebben in ieder geval nog een mooie toekomst in het verschiet.

 

Ook Bianco was blij met Stephanie's schiet kunsten.

Een mooi apport van Bianco.

Mariotto staat voor, Stephanie op haar hoede.


Steef legt aan en schiet.

Marotto is al onderweg naar de fazant.

En.... Mariotto komt binnen brengen.

Ook Jaap en Laura waren op dreef. Laura is een heerlijke jachthond. Lief en gehoorzaam gaat zij met veel passie door het veld. Dit leverde aangename beelden op die ook de aanwezige Italianen weten te bekoren.

Overdag dus in het veld en de avond in goed gezelschap van Salvatore, Nadia, Matteo en hun honden. Na de geweldige jachtdag met Salvatore hebben we 's avonds nog gezellig met de familie gegeten en zijn toen op pad gegaan naar Mauro Nerviani. Daar hadden we ook afgesproken te komen jagen

Mauro Nerviani een lieve vriend en natuurlijk braccofiel hij was weer zo lief om een prachtige jachtdag te organiseren. Wij hadden Mauro al een jaar lang beloofd de kunsten van Mariotto di Ala D'Oro "Mauro" te laten zien, immers de vader van Mariotto is de werk kampioen Adelchi een hond van Mauro. Hij nam ons mee naar een prachtig jachtgebied waar we nog niet eerder waren geweest. Op de foto boven onze vrienden samen met de veldbegeleider.

In dit gebied wordt ook met roofvogels gewerkt.

Hoewel het weer niet echt wilde meewerken was het heerlijk om in het veld rond te banjeren Voor de honden is het altijd extra lastig als het vochtig is. De fazant laat zich dan over het algemeen lastiger zien. Het is goed om te zien dat de honden die mee waren veel ervaring in velden hebben. De fazanten werden ondanks de regen dus toch gevonden. Een dag in het veld met Mauro betekend ook dat er even kan worden gekletst over van alles en niets. Mauro heeft een druk leven en het is daarom extra lief dat hij eigenlijk altijd wel even tijd voor ons maakt als wij in ItaliŽ zijn.

Maura en "ll dottore" in het veld.

Fazanten bestand is prima in dit gebied, de honden hadden genoeg werk te doen. Mauro had twee reuen mee. Waaronder de vader van onze Mia Carmen. Onze Mia lijkt wel een beetje op haar vader Baiardo. Een beetje gek maar wel erg lief!

Hier op de foto Mauro met zijn twee kanjers.

Deze fazant was voor Maura! Haar schot was natuurlijk raak.

Steef en Mariotto op pad om nazoek op twee fazanten te doen. Steeds verder het bos in. Prachtig werk ook weer hier. De fazanten kwamen met gemak binnen.

De bos percelen zijn op de bodem begroeid met bramen wat prachtige schuilplaatsen opleveren voor onder andere fazanten. Mariotto heeft onze vriend Mauro laten zien dat hij een kind van Adelchi en Miuccia Prada "Mot" is. Steef is altijd al super trots op Mariotto daarom is het zo leuk en ook wel bijzonder dat ze nu heeft kunnen laten zien hoe goed ze samen zijn in het veld.

Op de foto vlnr: Mauro, Jaap, Maura, Steef en Reno en de honden.

Het was ook nu weer een top dag! Bedankt lieve vrienden, namens ons allemaal.
We had a super great day. Dear friends, again thank you so very much from us all.