.kennel di Ala D'Oro Bracco Italiano
.Jaap Muller & Tina Steffens

Italie maart 2008

 

Poggibonsi en Livorno (ItaliŽ)

Het voorjaar veldwerk seizoen is achter de rug. En opnieuw is het een zeer succesvol seizoen geweest voor di Ala D'Oro kennel.

Di Ala D'Oro kennel sluit opnieuw een zeer succesvol veldwerk seizoen af.

De laatste voorbereidingen voor deze periode begonnen reeds in het najaar van 2007. Deze keer waren het trainingen in Nederland, Polen, ItaliŽ en Denemarken, Vooral de traingen in Denemarken, hebben voor ons toch iets bijzonders. Samen met Kim en Anna van kennel Bianco Rosso kunnen wij, in alle rust en met ongelofelijk veel verschillende velden en hun specifieke vegetatie, onze jonge honden de kunst van het veldwerk bij brengen. De oudere honden met meer ervaringen komen mee om nog even de puntjes op de i te zetten. Tijdens de laatste trip naar Denemarken zijn al weer nieuwe plannen gemaakt. Ondertussen zijn wij super trots op het succes van Bambaia di Ala D'Oro "Bambi"en Kim op de Deense veldwedstrijden. Bambi heeft haar eerste kwalificatie al binnen.

Coltano: Jaap en Laura Biagiotti in het veld met de keurmeester en veldbegeleider

De veldwedstrijden in ItaliŽ zijn voor ons al heel wat jaren uiterst interessant, je kunnen meten met andere Bracchi en beoordeeld worden door rasspecialisten. Natuurlijk de wedstrijden worden ook bezocht voor de gezelligheid en om vrienden te ontmoeten met dezelfde passie. Er is dan ook bijna altijd wel tijd over om een paar heerlijke dagen te relaxen en te genieten van de mooie Italiaanse omgeving. Dit jaar werd in Coltano (Pisa) de veldwedstrijd met de Trofeo Massimo Scheggi gehouden. Onze Laura Biagiotti di Ala D'Oro "Laura" zou samen met Miuccia Prada di Ala D'Oro "Motje" aan de start verschijnen maar door de komst van Motjes puppen kon zij dit voorjaar dus niet laten zien dat zij klaar is om met deze Kampioenschappen mee te doen. Om Laura niet het gevoel te geven dat ze helemaal alleen was werd er besloten om onze Italiaans kampioen Nebbia Gucci di Ala D'Oro "Gucci" mee te nemen. "Gucci" die in haar tijd vele veldwerk kwalificaties heeft behaald zou slechts meegaan voor de gezelligheid.

Poggibonsi: Jaap en Laura net terug van hun loopbeurt. De punt is binnen!

In Coltano werd Laura geplaatst in een bataljon van 14 honden. Aan de voorzitter van de SABI, de heer Grecci de eer om de honden in dit bataljon te beoordelen. Na een wat teleurstellende onverwachte korte loop was Jaap toch uiterst tevreden over het werk van Laura. Gedreven en met mooie snelheid werd een stuk land afgezocht, helaas kregen Jaap en Laura binnen d lengte van hun beurt geen gelegenheid op wild voor te staan. De volgende dag de wedstrijd in Poggibonsi (SI), alwaar de Coppa delle Delegazioni gehouden werd. Een veldwedstrijd waarbij de verschillende Italiaanse regio's tegen elkaar strijden. In Poggibonsi werd Laura Biagiotti ingedeeld in het team "esteri". Bijna 120 Bracchi namen deel aan deze wedstrijd. Samen met 14 andere Bracchi gingen ze op pad met keurmeester Gaddini. De keurmeester, de heer Gaddini heeft prachtig werk gezien en was zeer tevreden over de loop van Laura, in het veld waren hazen, reeŽn en zelf een wild zwijn. Genoeg verleiding maar heel knap door Laura genegeerd.

Poggibonsi: Een kwalificatie en een beker voor de vierde plaats in deze veldwedstrijd.

Onze Laura liet zien dat ook een bracco met staart volgens de regels van de Italiaanse werkstandaard kan werken. Laura maakte een prachtig punt en de keurmeester kon niet anders dan haar te belonen met een kwalificatie.

Trotse Jaap met de keurmeester Gadinni op de foto.

Tijdens de uitreiking van de prijzen moesten er toch een aantal Italianen slikken, opnieuw een Ala D'Oro "Olandese" met staart, die laat zien dat er gescoord en getrot kan worden, de keurmeester plaatste Laura op een mooie 4e plaats. Er werd een beker verdiend en Jaap ontving vele complimentjes en felicitaties van Italiaanse collegae braccofielen.

Tijd om feest te vieren was er echter die dag nog niet, de volgende dag zou Laura met Jaap aan de start verschijnen van de kampioenschap veldwedstrijd in Livorno. Keurmeester de heer Manfroni. En aangezien er al vroeg gestart zou worden was het verstandig op tijd het hotel op te zoeken. De volgende ochtend kreeg Jaap de opdracht als eerst het veld in te gaan. Laura maakte vanaf het eerste moment een geweldige indruk. Nadat zij resoluut en zeer snel een fazanten haan wist vast te zetten werd vooral haar stadyness gewaardeerd. In het heuvelachtige gebied waar deze veldwedstrijd wordt gehouden is het niet altijd mogelijk om dichtbij bij de hond te zijn of te komen. En zeker als het tempo van de hond hoog ligt is het moeilijk om deze als voorjager en keurmeester kort te volgen. Heel knap wist Laura de Fazant vast te zetten zodat het eerste gedeelte van een prachtig punt kon worden genoteerd. Op commando werd hierna de fazant laten zien. Een volwaardig kampioenschappunt waar zelfs Dr. Manfroni "himself" geen commentaar op had.

De 1e prijs met opdruk werd aan Jaap overhandigd, door de keurmeester en de voorzitter van de SABI.

Bij de bespreking een geweldig keurrapport. Laura's kwalificatie werd door de keurmeester hoog gewaardeerd, een 1e plaats. Een glazen schaal met opdruk werd aan Jaap overhandigd door de keurmeester en voorzitter van de SABI. Opnieuw complimenten en felicitaties. Wij zijn tevreden over de resultaten van onze kennel. Op dit moment zijn de voorbereidingen voor de jacht en de najaarveldwedstrijden alweer in volle gang. Tijdens onze zomer vakantie 2008 in Noorwegen hopen wij Thomas en Rigmor's, Violetta di Ala D'Oro "Valborg" in actie te kunnen zien. In ieder geval is er ruimte om gezamelijk te trainen. Wij zijn niet eerder in Noorwegen geweest met onze honden. Wij zullen dan ook na onze vakantie zeker verslag doen van onze bevindingen.