.kennel di Ala D'Oro Bracco Italiano
.Jaap Muller & Tina Steffens

Februari 2011

 

BRACCO ITALIANO KENNEL Ala D'Oro gaat voor Bella en Bravo naar ItaliŽ

We hebben onze stek gevonden, in Piemonte kunnen wij onze honden laten werken zoals het in de Bracco Italiano werkstandaard staat beschreven. Al een paar jaar hebben wij het in dit gedeelte van ItaliŽ erg naar onze zin, Op de foto hierboven is Jaap met Mia Carmen in het veld. Onze jonge dame is op dit moment nog wat onstuimig, maar werken dat kan ze. Ook onze Italiaanse vriend Salvatore was onder de indruk van haar veld aanpak. Onze honden hebben enorm veel baadt bij deze fijne training/jacht uitstapjes, in dit prachtige jachtgebied is er gevarieerde natuur. Mia Carmen die nog maar een maand geleden haar eerste verjaardag vierde is niet voor de eerste keer mee. Wel heeft ze deze week haar eerste veld/jachtwedstrijd, erg spannend allemaal. Onze dagen hier in het Zuiden zijn vooral heel druk, er is te veel te doen in een te korte tijd. Gelukkig zijn we binnenkort weer in ItaliŽ, zodat er gelukkig ook een aantal afspraken kunnen worden verschoven zonder ons daar schuldig over te moeten voelen.

...

In het jachtgebied zijn volop fazanten en patrijzen te vinden. Op de foto (links) zie je Jaap met Mia Carmen. Mia hangt op dit moment enorm aan Jaap. Het is echt een leuk koppel. Mia Carmen moet tussen de bedrijven door voorkomen en even blijven zitten. En dat valt niet mee als je zo jong bent en zulke mooie velden tot je beschikking hebt.......... dan wil je eigenlijk liever nog even op zoek naar de vogels. Op de foto rechts zien we Miuccia Prada, onze "Mot" met haar fazant. "Mot" snapt het spelletje al een poosje. Zij zal de komende maanden onze Mia leren haar tempo aan te passen in het veld, zodat ze optimaal gebruik maakt van haar neus. Mot heeft lang geleden les gehad van haar tante Nebbia Gucci, als ik hierover nadenk........ jeetje waar blijft toch de tijd.

De climax van het spel de fazant gaat de lucht in.

Naast het trainen voor veldwedstrijden is het belangrijk de hond voor te bereiden op de jacht in de praktijk. Op deze foto's zien we Mia Carmen aan het werk, de oefening is een verloren apport. Het zoeken gaat haar goed af, eenmaal aangekomen bij de fazant is er de twijfel, de geur van deze dode fazant komt natuurlijk overeen met de geur van een fazant die zich drukt. Hieruit blijk dat een jonge hond verschillende ervaringen moet opdoen om juist te kunnen handelen in bepaalde situaties. Het is een echte Staande jachthond, dus eerst even aantrekken op de fazant.

Toch heel even voorstaan op het moment dat ze deze dode fazant niet alleen in de neus maar ook in het zicht heeft, dat is haar onervarenheid. Gelukkig twijfelt ze slecht een minuut en gaat hierna over tot het uitvoeren van de opdracht "zoek apport".

Het is zo mooi om te zien hoe onze slimme pup Mia uitgroeit tot een passie volle jachthond die haar hersenen gebruikt. We zijn zo trots op onze benjamin Mia Carmen.

De les is geleerd, de hersenen hebben deze ervaring opgeslagen. Bij een herhaling van deze oefening zal Mia snappen dat in deze situatie niet meer eerst moet worden voorgestaan.

Salvatore had een aantal vakantie dagen opgenomen om samen met zijn Bianco met ons mee te trainen. Ook ging hij mee naar de veld/jacht wedstrijd. We hebben enorm veel plezier gehad. Het zijn altijd gezellige dagen samen met de La Spada's! Op foto boven, Jaap, Salvatore Mia en "Mot", even poseren.

Dag van de wedstrijd. Een mooi plaatje.

..

Wat is er niet leuker dan samen met vrienden meedoen aan een proef die is georganiseerd door een vriend. Mauro had ons uitgenodigd deel te nemen aan de veld/jachtwedstrijd, in plaats van inschrijf geld te vragen aan deelnemers konden deze geheel vrijwillig een geldelijke bijdrage leveren aan kinderen in Afrika. Mauro zet zich al jaren in voor kinderen in Tanzania. Hij richte jaren geleden een SOS-stichting op, ter herinnering aan zijn overleden zoon. Hoe mooi is het als iemand zijn verdriet kan omzetten in het aan anderen geven van hulp en hoop.
Op foto boven Salvatore en Bianco, wachten tot ze aan de beurd zijn. Onderwijl genieten van het zonnetje en het prettige gezelschap. Salvatore en Bianco deden het prima, Bianco is een oude rot in het vak, hij stond geduldig voor op een patrijs. Het schot was goed, maar ondanks het goede werk, zit er op deze wedstrijd geen plaatsing in voor dit koppel.

Bijna alle deelnemers hadden een fazant of patrijs. Dat is toch de bedoeling van een jachtwedstrijd. Een hond die zoekt, aanwijst, op laat gaan en uiteindelijk apporteert. Het schot, ja daar heeft de hond natuurlijk geen invloed op vandaar de opmerking, bijna alle deelnemers hadden een fazant of patrijs. De fazant op de foto boven wordt geschoten en keurig geapporteerd door de winnaar van ons bataljon.

Onze Mia Carmen maakte haar debuut op deze jachtwedstrijd. Hoewel we ons ervan bewust zijn dat je nog niets van een eenjarige Bracco mag verwachten hoopte wij toch dat Mia indruk zou maken. Indruk heeft ze gemaakt, op iedereen maar het meeste wel op Jaap. Mia zocht uitermate geconcentreerd, kwam na niet al te lange tijd tot voorstaan en had geduld te wachten tot Jaap klaar was voor het schot, op bevel liet ze de fazant zien. Met slechts een kleine correctie voor inspringen kwam Mia hierna de fazant bij Jaap brengen. Op de foto beneden is aan het tevreden gezicht van Jaap te zien, na het commentaar dat hij van de keurmeester had gekregen. Wat een pracht debuut.

.

Foto links.: Ja, daar hangt ze.... Mia's fazantje! Foto rechts.: De trotse Jaap met Mia.

Zoals bij een veldwedstrijd werd het werk van de honden en hun eigenaren besproken, handen gingen op elkaar voor de geplaatste combinaties. Hierna met zijn allen naar het restaurant, hier kon iedereen zich te goed doen aan heerlijke gerechten. Het was een fijne dag. We hebben weer nieuwe vrienden gemaakt! Onze complimenten voor de goede organisatie.

Salvatore en Nadia hadden geregeld dat wij met de honden zouden deelnemen aan een Nationale show. Nadia zou haar Spinoni voorbrengen en het zou leuk zijn als we er dan toch waren, we samen konden gaan. We waren eigenlijk best verbaasd dat deze show zo groot en drukbezocht was. Dat hadden we niet verwacht.

Er waren zelfs 17 Bracchi op de show. Natuurlijk zagen we ook weer veel bekende met hun Bracchi. Ook waren er een aantal eigenaren die we in december 2010 voor het eerst hadden ontmoet op de veldwedstrijd in de bergen. Het was echt super gezellig. In de ring werden onze beide honden door de keurmeester beloond met de kwalificatie uitmuntend. Miuccia Prada kreeg tevens het reserve CAC in de werkklas. Mia werd door de keurmeester benoemd tot Beste Jeugdhond, wat wij als een eer beschouwen.

Nadia had haar Mucrone Spinoni mee. De keurmeester beloonde haar honden met uitmuntend, haar teef werd Beste teef en tevens Beste van het ras.

.

In de erering werd de Spinone van Nadia en Salvatore geselecteerd. Zie foto links boven. Wat een leuke afsluiting van de dag! In de erering had Mia een professionele handler, Beatrice was zo lief om met Mia rond te gaan! Zie foto beneden en rechts boven.

Wat een liefie, onze Mia Carmen di Ala D'Oro in de erering! Na de show nog even snel met elkaar Pizza eten, daarna de boel gereed maken voor ons vertrek. Het waren zoals altijd weer heerlijke dagen. Gelukkig komen we snel weer terug.

In de groep zagen we nog deze prachtige honden.

En deze kerel maakte ook indruk op de show.