.kennel di Ala D'Oro Bracco Italiano
.Jaap Muller & Tina Steffens

Ala D'OroDecember 2011 Jagen, veldwedstrijden en show, genieten.... in Italië!

BRACCO ITALIANO KENNEL
Deze keer op pad naar Italie samen met onze vrienden, Arjan, Stephanie en Lisbeth. In Italie werden we bijna dagelijks vergezeld door onze vrienden Salvatore, Nadia en Matteo.
Op de foto boven is Coccinella te zien, samen met Lisbeth en Salvatore. Beneden op foto Mia Carmen en Salvatore. Samen op zoek naar Pernice.

Foto beneden (links) Aan het einde van de dag kijken we terug op een prima jachtdag!

 

.....

Op de foto boven rechts - Mariotto en Steef. De veldwestrijd georganisserd door de SABI is gedaan. Zowel Mariotto als Miuccia Prada maakte in deze wedstrijd een prachtig punt. Mariotto zijn werk werd door de keurmeester beloond met de kwalificatie 2e Zeer Goed, Miuccia Prada kreeg het Brevetto di Riporto. Foto boven (links) Steef krijgt de beker voor de tweede plek, super trots!

Zoals altijd, lekker eten met elkaar en dan weer op weg naar huis.

Thuis is het natuurlijk eerst zaak om voor het donker snel nog even dit mooie moment vast te leggen. Trotse groep maar vooral een trotse Steef met beker!
De volgende dag uitslapen. Dan boodschappen doen. In de namiddag vieren wij het traditionele Nederlandse Sinterklaasfeest bij de Italiaanse familie la Spada's. Net voor het eten wordt er op de deur geklopt, drie zakken vol kado's staan op de stoep. Die Sint toch……. zelfs in Italie weet hij ons te vinden. We eten een stampot met een kuiltje jus, gehaktbal en Gelderse rookworst. Het plan is dat we hierna gaan dobbelen om de kado's, het is dikke pret. We eten ons misselijk aan pepernoten, marsepein, amandelspijs, chocolade letters, taai taai en natuurlijk is er ook Nederlandse chocolademelk. De la Spada's vinden deze Nederlandse traditie leuk en beloven onze Sint eeuwige trouw.

Op 6 december gaan we weer met zijn allen aan de bak.
Veldwedstrijd, Salvatico Naturale
Foto beneden, afwachten tot je aan de beurd bent.

Onze honden doen het geweldig. Opnieuw vallen we in de prijzen. Mariotto di Ala D’Oro een 1e plaats, Uitmuntend
Miuccia Prada di Ala D'Oro een 2e plaats, Uitmuntend, Coccinella di Ala D'Oro een 3e plaats, Zeer Goed + Brevetto di Riporto en Mia Carmen di Ala D'Oro een Brevetto di Riporto. Foto boven, Mariotto die hun punt maakt!

Op 7 december.
Veldwedstrijd, Salvatico Naturale
Op nieuw succes!

Lisbeth en Coccinella maken hun punt!

Op de foto boven Mia Carmen en Jaap die hun punt maken! Uitslagen; Mia Carmen di Ala D'Oro een 1e plaats Uitmuntend, Coccinella di Ala D'Oro een 2e plaats Zeer Goed en Miuccia Prada di Ala D'Oro een 3e plaats Zeer Goed.

Op de foto boven Miuccia Prada en Jaap tijdens hun loop beurd.

In de middag cultuur op het programma, we bezoeken een zeer oud klooster. Foto's boven en beneden.

 

Prachtige omgeving, maar erg droog. Er is een hevige brand gaande op de berg voor het klooster en de brandweer doet zijn best het te blussen. Steef en ik bleven dus liever buiten terwijl de andere de kerk gingen bezichtigen. Spectaculaire foto's gemaakt!

Op 8 december.
Veldwedstrijd, Salvatico Naturale

Deze keer een hele grote groep. Onze honden deden het weer uitstekend. De keurmeester was eorm tevreden met hun werk. De uitslag; Mariotto di Ala D’Oro een 1e plaats Uitmuntend + Brevetto di Riporto, Mia Carmen di Ala D'Oro een 2e plaats Uitmuntend en Coccinella di Ala D'Oro een Zeer Goed en Paolina del Mucrone (Spinone van Salvatore) een Zeer Goed.

De groep

Mia Carmen en Jaap in het veld.

Paolina del Mucrone in het veld.

Foto boven; Met zijn allen op de foto met de veldbegeleiders en keurmeester. De namen van de honden op de foto vlnr.: Mariotto, Miuccia Prada, Mia Carmen, Coccinella, Puccini en Paolina.

Na het middageten gaan we opnieuw het veld in nu om te trainen. Met de volwassen honden wordt er gewerkt aan de puntjes op de i. De puppen die we hebben meegebracht leren de grondbeginsellen van het zoekwerk. We zijn helemaal niet ontevreden!

Emiliana doet het prima in het veld. Dat beloofd nog wat voor de toekomst Salvatore was tevreden over haar aller eerste echte optreden.

Emiliana staat voor en met veel overtuiging!

Ook Nevio Agostino doet het prima. Voor hem was het niet de eerste keer in het veld. Hier wijst hij resoluut de kwartel aan.

Samen flushen ze de kwartel, dat vindt Daan helemaal het einde!

09-12-2011
Veldwedstrijd, Salvatico Naturale

De prijswinnaars van vandaag! Miuccia Prada di Ala D'Oro een 1e plaats, Uitmuntend, Mariotto di Ala D’Oro een 2e plaats Uitmuntend en Coccinella di Ala D'Oro met een CQN!

Op foto boven en beneden, Miuccia Prada maakt haar punt.

Boven een mooie foto van Mariotto tijdens zijn loopbeurd. Onder een leuke foto van Arjan, Lisbeth en Coccinella.


Het was genieten!
Grazie Familia da Salva voor de heerlijke diners en het samen zijn.