.kennel di Ala D'Oro Bracco Italiano
.Jaap Muller & Tina Steffens

December 2010Ala D'Oro - Jagen en veldwedstrijden in ItaliŽ

BRACCO ITALIANO KENNEL
Deze reis naar Italie was lang van te voren geregeld. Onze vrienden, Rigmor en Thomas uit Noorwegen zouden dit keer mee om kennis te maken met een aantal van onze Italiaanse Spinone en Bracco vrienden. Ondertussen was Lisbeth uit Denemarken bij ons in Zuidermeer om op de oudjes te letten, onze jonge "Balda" ging uit logeren bij Arjan en Stehanie.

Onze vrienden in Italie hebben enorm hun best gedaan om ons en onze gasten iedere dag cultureel en culinair te verwennen. Wij bedanken ze hiervoor dan ook hartelijk! We hebben kynologisch gezien ook een prima week gehad waarin we gelukkig nog twee veldwedstrijden hebben kunnen lopen. Door de sneeuwval waren er een aantal wedstrijden afgelast. Onze resultaten op de veldwedstrijden waren geweldig, we kunnen weer trots zijn op onze meiden. Laura Biagiotti di Ala D'Oro liep deze week haar laatste veldwedstrijd, zij is vanaf nu met pensioen. We zullen haar alleen nog gebruiken voor veldwerk demonstraties ed. Ondertussen staat onze jonge Mia Carmen di Ala D'Oro al te popelen om het veldwerk"stokje" van Laura over te nemen.

Laura Biagiotti di Ala D'Oro, op de Amsterdam Winner show werd zij vorige week Beste Veteraan en Winster 2010. Deze week liep zij tijdens haar laatste officiele veldwerk wedstrijd in Italie ook nog een mooie veldwerk kwalificatie.
Ala D'Oro, waar schoonheid en jacht samen gaan.

..................

Op foto boven, Thomas,Rigmor, Jaap en Salvatore. Op de volgende foto, Nadia en een van haar prachtige Spinone.

Lekker een dagje in het Italiaanse veld met de Mucrone Spinone en Ala D'Oro Bracco. Grazie Familia da Salva.

......

Ook in Italie was er hier en daar sneeuw gevallen. Jammer genoeg voor ons werden er om die reden ook een aantal wedstrijden afgelast. Gelukkig gaan onze reisjes nooit alleen om de wedstrijden, nu dus meer tijd om oude en nieuwe vrienden te bezoeken.

Dan de veldwedstrijden, Rigmor en Thomas werden op ons verzoek door de keurmeester meegenomen. De keurmeester deed zijn best alles uit te leggen in zijn beste Italiaans.

Een van de deelnemde honden flushte tijdens de wedstrijd een "pernice" uit de bosjes, de vogel (die niet echt geweldig vloog) lande vervolgens in een eendenput. Een triest gezicht om een vogel te zien te verdrinken. Tijd dus voor een snelle reddingsactie. Onze Miuccia Prada ging met veel enthousiasme het koude water in om de vogel te redden van deze wisse verdinkingsdood. Miuccia Prada is enorm zacht in haar bek dus kon de "pernice" na te zijn gedroogd weer worden vrijgelaten in dit gebied. Miuccia Prada "Motje" haar prachtig waterapport zorgte voor veel pret en waardering onder de Italiaanse toeschouwers. Deze keer geen enkele opmerking over haar "coda lungo".

Even een foto van de groep: Jaap, Sig. Paolis (keurmeester) Simone (veldbegeleider), Thomas, Rigmor, Salvatore en Guido.

Rigmor, hier op de linker foto achter haar gebraden varkenspoot, krijgt ze al het eten wel op? Op de foto rechts een echte "Pernice".

Tussen de bedrijven door mogen wij jagen bij onze vriend Mauro. Geweldig jachtterein met prachtige uitzichten.

Echt genieten, mooie jacht. We zijn onze Mauro opnieuw enorm dankbaar!

Hier een mooi plaatje van Castiglioni die voorstaat op een fazant.

En.... aan wie doet deze vrolijke jongen ons toch denken? Het is......... Baldo..........de vader van onze Mia Carmen di Ala d'Oro!

Baldo even poseren met Rigmor, zoals je ziet is Baldo helemaal weg van zijn baasje Mauro.

Mauro, Jaap, Rino, Rimor en Thomas.
Grazie Mauro!