.kennel di Ala D'Oro Bracco Italiano
.Jaap Muller & Tina Steffens
 

 

60 jarig bestaan SABI
Clubmatch Italie
Raduno juni 2009 Caldes (ItaliŽ)

Translation will follow! In the mean time enjoy the pictures.

Wij hebben enorm genoten van ons bezoek aan ItaliŽ. Dit jaar viert de SABI zijn 60ste verjaardag. In het mooie huis van de voorzitter kon door de SABI leden de Bracco Italiano seminar worden gevolgd. 's Avonds gezamenlijk eten. De volgende dag was de Raduno alwaar al onze honden een uitmuntend resultaat behaalden. Ook Arjan, Stephanie en Mariotto waren in ItaliŽ om vakantie te vieren.

Op 28 juni werd door de SABI de Raduno georganiseerd in het mooie dorpje Caldes. In deze streek is de appel teelt uiterst belangrijk. Op 27 juni konden SABI leden zich voegen in het prachtige huis van de heer en mevrouw Manfroni (ook in Caldes) voor het bijwonen van een lezing over het uiterlijk en de werkcapaciteit van de Bracco Italiano om op uitnodiging gezamenlijk te dineren.
Net als andere jaren waren wij aanwezig. Deze keer hadden wij een weekje extra vrij, dus niet alleen vanwege de Raduno maar ook om te kunnen genieten van deze prachtige omgeving. Arjan en Stephanie de co-eigenaren van Mariotto zouden in ItaliŽ hun zomervakantie vieren, precies in de periode van de Raduno. Reden te meer om met elkaar af te spreken gezamenlijk deze raduno dagen door te brengen.

Foto.: Boven en beneden
Miuccia Prada di Ala D'Oro was ingeschreven in de kampioensklas. De keurmeester had het moeilijk met het maken van zijn keuze. Na lang beraad met zo'n beetje iedereen van het bestuur plaatste hij zeer diplomatiek "Motje" op de tweede plek. "Mot" kreeg een zeer lovend uitmuntend keurrapport waarmee wij zeer content zijn.

Foto.: Beneden
Prima Donna di Ala D'Oro was ingeschreven in de gebruikshondenklas. Onze "Pebles" was eigelijk mee voor de fun. Ondanks haar hoge leeftijd (10 jaar oud) viel zij de keurmeester op. Het publiek klapte toen zij de ring doorging. De keurmeester beloonde haar met een uitmuntend keurrapport en een prachtige tweede plek.

Foto.: Beneden
Mariotto di Ala D'Oro was ingeschreven in de openklas en voor het eerst mee naar Italie. "Mauro" werd deskundig voorgebracht door Stephanie. "Mauro" had al een positieve indruk gemaakt buiten de showring. Maar ook in de ring werd hij uitmuntend beoordeeld. De keurmeester was uitgesproken tevreden over zijn verschijning en zijn gangen. Steef en Arjan nogmaals, jullie hebben het TOP gedaan!

Mariotto werd ook buiten de ring bekeken en gekeurd. Mauro Nerviani de eigenaar van Adelchi (Mariotto's vader), was tevreden met Adelchi's nakomeling. In het najaar zullen Steef en Arjan aan de bak moeten, want ze zijn door onze vriend uitgenodigd mee te komen jagen.
In vergelijking met voorgaande jaren was het behoorlijk druk. De hele dag werden gesprekken gevoerd met de interessante mensen in de Bracco Italiano wereld. We hebben voor de toekomst al weer heel wat plannen en ideeŽn opgedaan. Het kon natuurlijk niet uitblijven dat er veel foto's werden gemaakt. Ook van alle andere dagen dat we op pad zijn geweest zijn veel foto's gemaakt.
Zoals het een goed Nederlander betaamd ging Steef hier op de foto met de professionele jachthonden trainer de heer Tognollo. De honden op de foto zijn van fam. Gritti's kennel di Cascina Croce. Op de foto beneden staan de winnaars van deze Raduno. Beste reu en Beste teef, de teef werd uiteindelijk beste van het Ras.

Hieronder een aantal foto's van de rest van onze trip, om jullie een indruk te geven hoe mooi dit gebied is.

Caldes, dit mooie dorp in de bergen is een uitstekend toneel voor een typische Italiaanse Clubmatch.

Mariotto en Miuccia Prada di Ala D'Oro onderweg naar de Passo di Gavia.

Miuccia Prada di Ala D'Oro bijna op de top via de meest spectaculairste wegen die in deze omgeving en zelfs in Italie te vinden zijn.

Mariotto, Prima Donna, Miuccia Prada di Ala D'Oro samen met Arjan enJaap. Bijna boven en nog steeds boven de 25 graden Celsius en toch sneeuw.

Jaap en Prima Donna di Ala D'Oro lopen voorop tijdens de wandeling. "Pebles" heeft de tijd van haar leven.

Mariotto di Ala D'Oro, even wachten tot de foto is gemaakt. Hierna weer als een gekkie ervandoor.

More pictures, click here>>>
Meer foto's, klik hier>>>