.kennel di Ala D'Oro Bracco Italiano
.Jaap Muller & Tina Steffens
 

 

Clubmatch Italie
Raduno 2005 Caldes (ItaliŽ)

Translation will follow! In the mean time enjoy the pictures.

Op 26 juni werd door de SABI de Raduno georganiseerd in het dorp Caldes. De dag ervoor 25 juni konden SABI leden zich voegen in het prachtige huis van de heer en mevrouw Manfroni voor het bijwonen van een lezing over het uiterlijk, werkcapaciteit en de gezondheid van de Bracco italiano.Na aankomst in ons mooie gehuurde appartement alwaar wij met onze honden meer dan welkom waren konden wij genieten van de prachtige omgeving die vooral bij de wintersport fanaten goed bekend is. Dit leverde prachtige plaatjes op die vakkundig werden gemaakt door onze goede vriend en mijn vaste reisgenoot Dick Mientjes. Zie foto hieronder.

De lezing zaterdag was informatief, hoewel er van weinig fokkers belangstelling was om aanwezig te zijn is het duidelijk dat de SABI hard aan de weg probeert te timmeren wat betreft de gezondheid en het uiterlijk van ons ras. De sprekers waren mevrouw Matteuzzi Scotto (Bracchi fokker en keurmeester exterieur), zij deed het verhaal over het uiterlijk van de bracco, de heer Belodi (Bracchi fokker en dierenarts) deed zijn verhaal over de gezondheid van de bracco, de heer Manfroni (Bracchi fokker en keurmeester veldwedstrijden en exterieur) had een algemeen verhaal over de bracco en de heer Perani (Bracchi fokker) hield een verhaal over de bracco op veldwedstrijden. Van de aanwezigheid van onze ongecoupeerde hond werd dankbaar gebruik gemaakt door de sprekers, ze namen haar als voorbeeld om tijdens de lezing het een en ander uit te leggen. Natuurlijk waren er ook nu weer Italianen die veel moeite hebben met een bracco met ongecoupeerde staart maar het lijkt of men toch iets milder wordt in de uitspraken. Het feit dat er op dit moment ook in ItaliŽ op hoog niveau gesproken wordt over een totaal verbod op het couperen speelt hierbij naar ons gevoel een belangrijke rol. Nadat alle sprekers hun verhaal hadden gehouden werd een select groepje uitgenodigd om mee te gaan naar het bosrijke jachtgebied van de heer Manfroni. Daar werd duidelijk dat ze graag oa. onze Laura - met staart- nog eens in actie wilde zien. Natuurlijk stelde Laura ons maar ook de aanwezige niet teleur. Nadat dit achter de rug was konden we genieten van de mooie omgeving en kon er weer gezelligheid over van alles en nog wat (veel over de Bracco natuurlijk) worden gesproken. De dag werd afgesloten met een heerlijk en zeer verzorgd diner aangeboden door de uiterst gastvrije heer en mevrouw Manfroni. Hier op foto te zien met Jaap en onze honden. Een zeer geslaagde dag in gezelschap van onze Italiaanse Bracco vrienden.

Zondag aan de oever van een wild stromende bergrivier, op het terein van het rafting centre werd de Raduno gehouden, Er waren officieel 55 honden ingeschreven, op de dag zelf werden er nog een aantal toegevoegd zodat er op deze dag bij elkaar zo'n 60 Bracchi zouden worden gekeurd. De heer Costa en de mevrouw Matteuzzi Scotto waren voor deze gelegenheid door de SABI uitgenodigd de honden te keuren. De teven werden gekeurd door mevrouw Matteuzzi Scotto de reuen door de heer Costa.

Ook nu was er een zeer grote verscheidenheid aan gebruikhondenklas teven (BA) aanwezig met hierbij onze teef Laura Bagiotti di Ala D'Oro. Laura werd 2e U en kreeg het reserve CAC. Een geweldige prestatie! De Italianen vinden het belangrijk dat een Bracco Italiano kan werken, alleen honden die op een veldwedstrijd een kwalificatie hebben behaald mogen dus in deze klasse meedoen.
Laura laat hiermee een aantal mooie teven achter zich. Het is voor ons een opluchting te zien dat deze Italiaanse keurmeesters er geen moeite mee hebben om een ongecoupeerde mooie hond op die plek te zetten die zij verdiend. Dit geeft ons hoop voor de toekomst.

In de kampioensklasse teven (RM) hadden wij Nebbia-Gucci di Ala D'Oro ingeschreven. Opnieuw liet onze Italiaanse Kampioen zien dat zij deze titel meer dan waardig is. Zij werd door drie keurmeester (omdat overleg nodig was) op de eerste plaats gezet met een dikke vette 1 Uitmuntend. Voor ons opnieuw een geweldige eer. Het waren opnieuw een paar heerlijke dagen.