.kennel di Ala D'Oro Bracco Italiano
.Jaap Muller & Tina Steffens
 

 
Clubmatch Italie Raduno 2005
Volta Mantovana (ItaliŽ)

Translation will follow! In the mean time enjoy the pictures.

Op 9 en 10 april werd door de SABI de Raduno georganiseerd in het dorp Volta Mantovana. Net als voorgaande jaren op het geweldig mooie plein bij het kasteel van dit dorp. Het weerzien met onze Italiaanse vrienden was meer dan hartelijk. Nieuwtjes werden uitgewisseld onder het genot van eten en drinken 's avonds in het klooster alwaar net als andere jaren een bijeenkomst was gepland voor alle leden van de SABI en de dorpsgenoten.

Zaterdag de show en zondag de veldwedstrijd, dit alles georganiseerd om het ras op een hoog niveau in stand te houden!

Natuurlijk waren er van onze kennel ook een aantal honden vertegenwoordigd. Al onze honden werden in hun klasse geplaatst bij de eerste drie!! Opnieuw erg tevreden waren wij dus over de resultaten die onze honden hebben behaald op deze Raduno. Helaas was de belangstelling voor de Raduno van overige buitenlandse fokkers opnieuw beschamend, alleen de kennel Ala D'Oro en Vicini del Monastero waren vertegenwoordigd. Het blijft voor ons onbegrijpelijk dat niet meer fokkers uit het buitenland naar een Raduno komen. Al was het alleen maar om eens te kijken. Een minimale eis om te fokken is toch dat men op de hoogte is wat er speelt in het ras. En een Bracco hoort te werken, ten minste de hond waarmee gefokt wordt hoort te kunnen werken. Dit is niet alleen onze gedachtegang, maar van bijna alle Italianen. Zo voorkomen wij dat we straks een show en werk bracco kennen die qua uiterlijk niets meer met elkaar te maken hebben. Vorig jaar al hebben wij hier onze verwondering over uitgesproken, maar het heeft dus niets geholpen.

Er waren officieel 70 honden ingeschreven, op de dag zelf werden er nog een aantal toegevoegd zodat er op deze dag bij elkaar zo'n 80 Bracchi zouden worden gekeurd. De heer Cremonesi en de heer Mentasti waren voor deze gelegenheid door de SABI uitgenodigd de honden te keuren. De teven werden gekeurd door de heer Mentasti de reuen door de heer Cremonesi Op foto: De zeer grote verscheidenheid aan gebruikhondenklas teven (BA) met Laura Bagiotti di Ala D'Oro die later de 3e U in deze klasse werd geplaatst, er stonden 16 honden in deze ene klasse. Een geweldige prestatie! In ItaliŽ is dit de klasse alwaar men een CAC kan verdienen.

De Italianen vinden het belangrijk dat een Bracco Italiano kan werken, alleen honden die op een veldwedstrijd een kwalificatie hebben behaald mogen dus in deze klasse meedoen. Laura liet de volgende dag op de veldwedstrijd heel erg mooi werk zien. Haar veldaanpak was zeer geroutineerd en het negeren van drie hazen kwam zelfs voor ons als een verassing. Onze Laura is in onze ogen nog maar een beginneling. Het werk wat zij heeft laten zien was aantrekkelijk, snel en het daarom extra jammer dat zij geen kans op fazant heeft gehad.

In de openklasse teven (RM) hadden wij Gabbana di Ala d'Oro ingeschreven.Gabbana die in Nederland zeer wordt ondergewaardeerd op de shows werd zo als altijd in ItaliŽ hoog geplaatst, Zij kreeg de tweede plaats toegewezen en wij zijn hier erg trots op.

 

Gabbana die de volgende dag ook meedeed aan de veldwedstrijd heeft laten zien dat zij prachtig werk kan laten zien en tegelijkertijd een prima vertegenwoordigster is van het ras. Niet dat wij daar al niet van op de hoogte waren maar het is toch fijn als het bevestigd wordt door echte kenners van het ras. Jammer is het dat Gabbana geen kans heeft gehad een kwalificatie te halen op de veldwedstrijd. Gabbana liep prachtig te zoeken, maar helaas had Gabbana geen kans gehad op wild dit kwam doordat een minuut voor de loop van Gabbana de hond van Marieke uit de auto onsnapte. Zij luisterde niet en ging vele velden door onder andere het veld waar Gabbana werd geacht te lopen. Het wild was helaas zo verstoord dat Gabbana geen kans heeft gehad nog iets te vinden. Iets om je boos over te maken als je weet dat je hiervoor duizenden kilometers maakt. Maar..... hopelijk een volgende keer meer geluk! Op foto links: Gabbana op de voorgrond en Marieke met Isotta links op de foto. Isotta werd achter Gabbana geplaatst op een derde plek.

Boven op foto Gabbana en Jaap, die terug komen van hun loop tijdens deze veldwedstrijd. De velden waren goed, de sfeer dus iets minder, het weer helaas ook wat minder, de hele dag (mot) regen!

In de kampioensklasse teven (RM) hadden wij Nebbia-Gucci di Ala D'Oro ingeschreven. Opnieuw liet deze Italiaanse Kampioen zien dat zij deze titel meer dan waardig is. Zeer resoluut werd zij door de keurmeester op de eerste plaats gezet. Ook Gucci deed het prima op de veldwedstrijd de volgende dag. Helaas was de fazant waar zij prachtig op heeft gewerkt zo ril dat zij het niet voor elkaar kreeg deze vast te zetten en uiteindelijk de fazant liet zien zonder te hebben voorgestaan. alhoewel wij beter gewend zijn van Gucci werd het tijdens de wedstrijd al snel duidelijk dat zij niet de enige ervaren hond was die moeite had met de rille fazanten.

In ons bataljon kreeg slechts een hond het voor elkaar een fazant vast te zetten. Hazen werden door Gucci , maar ook door Laura en Gabbana prachtig genegeerd. Iets wat later tijdens de nabespreking door de keurmeester werd genoemd.

In de jeugdklas hadden wij Miuccia Prada di Ala D'Oro ingeschreven. Voor de intimi "Motje" genaamd. Zij werd derde in haar klasse en aangezien dit haar eerste bezoek was aan een show zijn wij hierover ook dik tevreden. Daar zij nog wat te jong is om mee te doen op de veldwedstrijden was zij dus alleen mee voor de show.

De keurmeester vond haar voor haar leeftijd al een zeer ontwikkelde hond en sprak de wens uit haar terug te willen zien op een volgende Raduno.

 

 

 

En dan onze reu Castellano di Ala D'Oro. Hij werd ook uitgebracht op deze Italiaanse show. Zijn eerste Italiaanse avontuur. Castellano die in de puppy klas uitkwam werd verkozen tot beste pup. Dick Mientjes die de gelukkige co-eigenaar is van deze hond kreeg een compliment voor het voorbrengen van deze pup van nog net geen zes maanden. De keurmeester de heer Cremonesi liet weten dat hij zeer van Castellano te zijn gecharmeerd en zou hem graag terug zien op een volgende Raduno. iets wat natuurlijk zeker zal gebeuren. Castellano zal binnenkort starten met veldwerk training en ook hier verwachten wij dat hij een uitmuntende vertegenwoordiger zal worden van het ras. Het waren opnieuw een paar heerlijke dagen. Volgende Raduno zijn wij weer van de partij!

Op foto: Jaap en Flavio in gesprek.

Op foto: Jaap, Marieke en Dick.

.

Op foto: Keurmeester de heer Mentasti, met de Beste teef "Petra Mirandolensis" van eigenaar Enrico Braghiroli en de de heer Tosi met de Beste Reu, Beste van het ras en Bello e Bravo winnaar "Zorro," met eigenaar Ernestino Garanzini. Rechts op de foto met groene colbert, de voorzitter van de SABI de heer Grecchi.