.kennel di Ala D'Oro Bracco Italiano
.Jaap Muller & Tina Steffens
 

Ala D'Oro & Hongarije

Met z'n allen logeren in een prachtig jachthuis in Hongarije, twee dagen naar de show en trainen op Hongaarse jachtvelden met onze honden. Niet eerder hadden wij Hongarije bezocht, we waren dan ook zeer benieuwd naar het landschap. Op de heenreis hebben wij Valentino di Ala D'Oro en Antonella bezocht, zij hebben net voor de grens van Oostenrijk een prachtig huis. Natuurlijk moesten we Antonella beloven te blijven eten en slapen. We waren er al vroeg zodat er direct een flinke wandeling gemaakt kon worden met de honden in het prachtige oerbos dat direct om de hoek van het huis ligt. Hierna genoten van Antonella, met haar kookkunst heeft ze ons de hele avond super verwend. Onze Valentino di Ala D'Oro ziet er prima uit voor zijn leeftijd. Het is jammer dat deze korte bezoekjes altijd net iets te snel voorbij gaan. Natuurlijk we spreken af dat we snel weer op bezoek komen. De reis naar Hongarije verloopt prima, iets eerder dan verwacht komen we dan ook aan op de afgesproken plaats. Gabor, onze Hongaarse gastheer stond ons al op te wachten. Hij bracht ons naar het jachthuis dat zeker nooit zonder zijn hulp gevonden zou zijn. Het is midden in een bos, de weg ernaar toe is een zandweg, een nogal hobbelige oprijlaan van circa 10 minuten rijden. De organisatie (Frans en Gabor) hebben niets te veel beloofd! De omgeving waar we zitten is geweldig, het jachthuis prachtig. De kamer in het jachthuis super-de-luxe.

Vrijdag naar de show in Budapest. De stad is mooi, helaas .... er zijn dat weekend veel te veel mensen op pad zodat we uren in de rij staan en na drie uur voor een weliswaar prachtig gebouw te hebben stilgestaan gaat zelfs deze schoonheid vervelen. Op de show ontmoeten we verrassend veel "oude" Italiaanse vrienden. Over en weer worden de laatste belangrijke ontwikkelingen uitgewisseld. De showresultaten; onze honden doen het niet slecht, eigenlijk hebben we het hoogst haalbare gescoord bij deze Italiaanse keurmeester, we zijn tevreden. De hele middag wordt besteed aan winkelen en buiten genieten in het zonnetje. De dag erna de clubshow. Het weer.... zo koud en nat. Niet te geloven deze wisselingen in het weer, 15 graden lager in temperatuur dan de dag ervoor. En deze clubshow.... die was buiten in regen en wind. Ondanks het slechte weer hebben we veel gelachen. Het is heel lang geleden dat wij zo veel pret hebben gehad op een hondenshow. Hilarische momenten hebben we met zijn allen beleefd. Een compliment aan Katalin Balogh, zij was het die de organisatie van de clubmatch strak in handen had. De showresultaten; opnieuw tevredenheid, de honden met een uitmuntend beloont. Tijdens de eindkeuringen, waar voor wie de foto niet snapt, naast de Bracco ook de Spinone, Drentse Patrijs hond, Friese Stabij hond, diverse Franse pointers en de Engelse pointer nestelen onder de clubvleugels. De Engelse keurmeester vond de honden uit onze kennel topkwaliteit, zij maakte de Ala D'Oro groep 1e Best in ClubShow.

Dan de jachtdag, na onze gezellige dag op de show kon deze reis sowieso niet meer stuk. Het weer was niet te vergelijken met de dag ervoor, nu weer 15 graden warmer. De velden die ons werden aangeboden waren prima. Om de jonge honden te trainen werden fazanten gebruikt die vooraf werden uitgezet. De eerste drie fazanten gingen flink op de loop, voor de jonge honden nog een beetje te moeilijk. Er werd snel besloten de fazanten te strikken. Hierdoor is opvliegen mogelijk maar weglopen niet. Dit werkte perfect, een prima training waarbij vooral de jonge honden leerde dat er afstand gehouden moet worden wil men de fazant vast zetten.

Natuurlijk werd er ook geschoten, Gabor en zijn vriend stonden de hele dag klaar om de gefluchde fazanten een genade schot te geven. Waarna er natuurlijk door alle honden geapporteerd kon worden.

Wij hebben weer een heleboel inspiratie opgedaan op deze dag. Jaap en ik zijn trots op Mariotto en Stephanie. Je kan echt goed zien dat die twee druk aan het trainen zijn. Onze "Mot" en Laura hebben mooi werk geleverd. Vooral het vasthoudende gedrag van "Mot" tijdens de nazoek maakte op ons indruk. Wij hebben het prima naar onze zin gehad en willen iedereen bedanken voor hun gezelligheid. Frans en Gabor, bedankt voor de organisatie van deze leuke dagen, het is zeker voor herhaling vatbaar!