.kennel di Ala D'Oro Bracco Italiano
.Jaap Muller & Tina Steffens
 

Ala D'Oro Familiedag 8 mei 2005

De 5e Ala D'Oro familie moest wat bijzonders worden en we stellen nu al vast, dat was het ook! Een ieder die een Ala D'Oro bracco in het bezit heeft was uitgenodigd om met ons de dag door te brengen op het prachtige terrein van KV Waalwijk. Onder de genodigden waren er naast onze Nederlandse gasten, ook gasten uit het buitenland aanwezig. Te beginnen met onze Italiaanse gasten, de heer Grecchi, de heer Evangelisti en de heer Fusetti, deze waren door ons speciaal overgevlogen om ons dit weekend oa te helpen met de aankeuring. De honden ouder dan 18 maanden werden officieel aangekeurd. Onze Italiaanse gasten, de keurmeesters Dr. Grecchi (voorzitter van de SABI) en Dr. Evangelisti waren door de SABI geselecteerd dit voor ons te doen. Onze goede vriend Flavio Fusetti (bestuurslid SABI) was er om te schrijven en het een en ander te vertalen als dit nodig was.

Om te zorgen dat iedereen het naar zijn zin zou hebben, hadden wij net als voorgaande jaren een programma in elkaar gedraaid met hieraan verbonden een Ala D'Oro competitie. De eigenaren moesten allerlei spelletjes doen en hun kennis testen via een vragenlijst. De punten werden hierna opgeteld en aan het eind van de dag werden de winnaars bekend gemaakt.

Tevens waren er op het terrein een aantal kraampjes geplaatst waar je leuke honden spullen kon kopen.

De dag begon feestelijk, met een kopje koffie en appelgebak! Er waren in totaal 88 mensen aanwezig met ongeveer 65 honden. Gelukkig hadden wij het weer mee en scheen de zon de hele dag waardoor er niet alleen in de kantine ruimte was om te zitten maar ook heerlijk op het terras en elders op het terrein.

Nadat wij de mensen welkom hadden geheten werden de spelregels van de dag uitgelegd. Hierna kon men beginnen met de spelletjes en werden de eerste honden opgeroepen om zeer uitgebreid te worden aangekeurd door de Italiaanse keurmeesters.

Om 13.15 uur werd de dag onderbroken voor een heerlijke lunch. Het lunchbuffet zag er niet alleen geweldig uit maar er werd ook smakelijk van gegeten door alle aanwezigen. Na de lunch kon men de activiteiten weer voortzetten.

De aankeuringen namen veel tijd in beslag, de Italiaanse keurmeesters deden hun best om alle honden van top tot teen te keuren op hoge school niveau. De Nederlandse keurmeester, de heer Rutten was er ook, die op onze familiedag in de gelegenheid was gesteld zijn kennis te verruimen, aangezien hij de dag tevoren niet kon komen op de keurmeesterdag. Hij werd door de Italianen overal bij betrokken en was dik tevreden over de dag.

 

 

 

Tegen de klok van 17.15 uur konden wij de dag afsluiten met de uitreiking van de Ala D'Oro familiedag prijzen. Voor iedere deelnemer hadden wij een diploma met puntenlijst, voor de winnaars hadden wij prachtige bekers. En ook de poedelprijs ontbrak niet.

 

 

Op rij de winnaars, van rechts naar links;
Beste Jeugd Bracco Ala D'Oro Familiedag,Stephanie met Emzo
Poedelprijs Ala D'Oro Familiedag 2005, Staf met Moscato
Beste Bracco Pup Ala D'Oro Familiedag 2005, John met Lora
Beste "Vreemde Hond" Ala D'Oro Familiedag, met Ledy
Aanmoedigingprijs Ala D'Oro Familiedag 2005, Evie met Terra en op de foto rechts Beste Bracco Ala D'Oro Familiedag 2005, Ron met Delano.

Het was voor ons weer een heerlijke dag; de mensen, de honden, het weer, alles was goed. De Italiaanse keurmeesters waren zeer onder de indruk van de hoge kwaliteit honden die aanwezig waren en vonden het geweldig dat wij zo ons best hadden gedaan de Nederlandse keurmeesters te betrekken in dit weekend. Naast alle geweldig leuke reacties op onze familiedag is dit voor ons (Jaap en Tina) een groots compliment. Natuurlijk bedanken wij de mensen die ons op de achtergrond zo hebben geholpen deze dagen (keurmeesterdag en familiedag) mogelijk te maken, maar in het bijzonder Mam, Dick, Lena, Marina en Marcel.

 

..

..

..

.

.

..

...

..

.....

..

...

...

..

..

....