.kennel di Ala D'Oro Bracco Italiano
.Jaap Muller & Tina Steffens
 

Even Voorstellen
Ik ben Jaap Muller samen met mijn
echtgenote Tina Steffens woon
ik in Zuidermeer, een klein plaatsje in de
provincie Noord-Holland in Nederland.

Samen delen wij al jaren
een passie,
de Bracco Italiano

 

In het dagelijkse leven hebben mijn vrouw en ik een fijne baan waardoor wij ons deze passie kunnen veroorloven. De honden zijn onze "kinderen", ze leven bij ons in huis en maken zodoende al vele jaren deel uit van onze familie. Wij genieten ervan met onze honden deel te nemen aan veldwedstrijden en andere werktesten. Ook zijn wij in de gelegenheid om onze honden te gebruiken op onze praktijkjacht in Nederland maar ook jagen wij in ItaliŽ en Schotland. Wij zijn al jaren vaste bezoekers van de Bracco Italiano Club in ItaliŽ (SABI) en ieder jaar reizen wij meermalen af naar ItaliŽ om deel te nemen aan de shows en veldwedstrijden die deze club onder andere organiseert. In de loop van de jaren hebben wij dan ook hechte vriendschappen opgebouwd met vele eigenaren van Italiaanse Bracco italiano kennels. Door onze bezoeken aan ItaliŽ blijven wij op de hoogte van de rasspecifieke zaken. Verder gaan wij met enige regelmatig met onze honden op pad om deel te nemen aan Internationale hondenshows in binnen en buitenland.

Onze kennelnaam di Ala D'Oro (vleugel van goud) is afgeleid van een Italiaans motor uit de jaren zeventig, de "Earmacchi". Onze kennel is officieel geregistreerd bij de Nederlandse Kennelclub (de Raad van Beheer op gebied van Kynologie in Nederland).
Kennel di Ala D'Oro is bekend bij veel mensen over de hele Wereld vanwege onze successen op werkgebied en in de show ring maar ook door onze uitgesproken mening over het houden van honden en fokmethoden. Wij zijn van mening dat het uitermate belangrijk is om samen te werken met Italiaanse fokkers, zij kunnen immers putten uit generatie lange ervaringen. Wij doen ons best om verantwoordelijk te fokken door honden te gebruiken die gezond zijn, jacht capaciteit bezitten en ruim voldoen aan de rasstandaard. Wij vermijden honden met gezondheid problemen en zijn geen voorstanders van inteelt en/of nauwe lijnteelt.


Verstandig fokken betekend voor ons dat je het voornemen hebt een ras op peil te houden dan wel te verbeteren. Veelal heb je het dan over de gezondheid toestand, rasspecifiek karakter eigenschappen en de uiterlijke kenmerken van een ras.

Ala D'Oro met passie & verstand van zaken.
Wij fokken alleen met honden als ze over een goede gezondheid beschikken, voldoen aan de rasstandaard en wij vinden het belangrijk dat de hond waarmee gefokt wordt ook in staat is te werken zoals de Italiaanse rasstandaard dat voorschrijft, een Bracco Italiano is immers een jachthond. Zoals de Italianen zeggen is een werkende Bracco een "prachtige Ferrari" en een niet werkende Bracco slechts een "Fiat in Ferrari kleuren".

Voldoet onze teef niet aan de eisen dan zal zij ook geen puppen krijgen. Is alles wel in orde dan is het afhankelijk van de conditie en de toestand van de nakomelingen dat wij bepalen hoe vaak een hond een nestje zal krijgen. Naast onze eigen regels houden wij ons natuurlijk ook aan de regels zoals de Nederlandse Kennel Club, de Raad van Beheer die heeft opgesteld.

De keuze van een reu is ook belangrijk. Immers voor het krijgen van een puppen heb je twee honden nodig. Voor de reuen die wij uitkiezen houden wij ons aan dezelfde regels.

Hoe wij ook ons best doen, het kan zo zijn dat een combinatie gewoon niet goed uitpakt, overigens zonder dat hier vooraf enige aanleiding toe leek te zijn. Dan is het zaak om zo'n combinatie nooit meer te maken en de pup eigenaren in te lichten over de problematiek die is ontstaan. Zodat ook deze op de hoogte zijn en hierdoor op basis van feiten samen met onze steun tot een oplossing van eventuele problemen kunnen komen, een oplossing waar vooral het belang van de hond centraal staat.


Je begrijpt dat het maken van een combinatie, mits weloverwogen, niet gemakkelijk is. Wij zijn daarom blij en opgelucht als wij een nestje hebben waarvan we achteraf kunnen zeggen dat het goed heeft uitgepakt!


Bent je serieus geÔnteresseerd in de Bracco Italiano? Voelt je dan vrij om ons te schrijven met opmerkingen of vragen omtrent de Bracco Italiano. Wij geven graag eerlijke informatie over dit bijzondere ras. Natuurlijk kunt je ons ook ontmoeten tijdens een van de vele evenementen die wij bezoeken.
e
-mail: braccoitaliano@bracco-italiano-kennel.nl