.kennel di Ala D'Oro Bracco Italiano
.Jaap Muller & Tina Steffens
 

op foto.: Mia Carmen di Ala D'Oro met patrijs

Trainen in Denemarken
13 tot 16 augustus 2010

Workshop
Opleiden van de All Round Jachthond
door Kim Kristensen

Kim Kristensen, heeft zich het afgelopen jaar ingezet om de Bracco Italiano bekendheid te geven bij de Deense jagers. Zijn successen met zijn drie Ala D'Oro's zijn gelukkig niet onopgemerkt gebleven. Sinds twee jaar geeft hij in zijn eigen jachthonden school les aan ge´nteresseerde. Voor de Deense Bracco Italiano club leden was er een trainingsweekend georganiseerd, wij waren zo gelukkig om ook te worden uitgenodigd. De deelnemers konden vrijdag avond al terecht, het tentenkamp werd opgeslagen tussen de jonge appelbomen in de tuin van Kim en Anna's boerenhoeve. Hoewel de avond erg gezellig was zochten de meeste deelnemers hun tent al vroeg op. Het officiele programma startte op zaterdag morgen, na een heerlijk ontbijt met verse bollen werden wij door Kim op uiterst professionele wijze ge´nformeerd over dit weekend door middel van een korte theorieles en natuurlijk sprak Kim zijn visie en verwachtingen uit naar de aanwezigen. Met een heerlijke lunch op zak vertrokken wij naar een gebied waar alle takken van de apporteer sport beoefend kon worden. Een prima traininggebied dus, ver afgelegen van wegen of huizen. Om het niveau te bepalen werd er gemarkeerd door alle honden. Hierna werden de honden en hun baasjes uitgenodigd om op eigen niveau en onder begeleiding van Kim allerlei oefeningen te doen. Kim had naast de vele soorten dummy's ook konijn, duif, vos en eend mee. Er werd geluncht in het veld. Het was een heerlijke dag.


op foto.: Mia Carmen di Ala D'Oro - apport uit zicht, eerst zoeken en vervolgens keurig terug komen om de dummy te brengen.

In een groep trainen is goed, je leert veel van andermans fouten en/of successen. De dag vloog om. Op de hoeve aangekomen stond de BBQ al klaar. Het werd een fijne avond.


op foto.: Mariotto di Ala D'Oro - prachtig apport met vos


op foto.: Mia Carmen di Ala D'Oro - apport uit water, nog wel even oefenen, maar voor u heel tevreden

Zondag ochtend iets vroeger op. Deze dag begon opnieuw met een stukje theorie ditmaal over het zoeken in een veld naar wild met gebruikmaken van de wind. Kim had voor iedere deelnemer verschillende patrijzen in petto. Maar eerst dus op zoek naar wilde patrijs, Kim bracht ons naar een geweldige mooie plek volledig met heide begroeid, de deelnemers kregen de opdracht om met hun honden los voor de voet te jagen, waar kans was op wilde patrijzen. Het terrein was voor de jonge honden iets te zwaar om mee in lijn te gaan, zij kregen later een kans in dit mooie gebied. Nadat alle honden uitgebreid aan bod waren gekomen en een groepsfoto was gemaakt was het tijd om naar een ander gebied te gaan. Daar konden de honden in iets makkelijker terrein op zoek naar de patrijzen die speciaal voor ons waren uitgezet. Het leverde naast een prachtige training situatie ook nog mooie plaatjes op. Het was een pracht weekend. Geniet van de foto's!


op foto.: Freccia Celeste, doorzoeken van het graan

op foto.: Freccia Celeste, doorzoeken van het graan

op foto.: Fiorucci di Aa D'Oro, voorstaan op patrijs

op foto.: Mia Carmen di Ala D'Oro - met veel snelheid zoeken op de heide

op foto.: Groep gaat naar de auto terug, op naar de volgende velden

op foto.: Maranzano di Ala D'Oro - prachtig aan het zoeken op de hei

op foto.: Mariotto di Ala D'Oro en Steef op weg naar het veld, Mariotto heeft een top dag!

op foto.: Lunchen in het veld

op foto.: Duitse staander langhaar wacht op commando

op foto.: Coccinella di Ala D'Oro - prachtig zoekwerk van deze jonge hond

op foto.: Maranzano di Ala D'Oro heeft een hoop plezier, op zoek naar de dummy

op foto.: John met Biancorosso Arianna Fontana dat is de dochter van Ago en Fiorucci, wachten tot je met je hond aan het werk mag

op foto.: Freccia Celeste, poseren voor de camera

op foto.: Coccinella di Ala D'Oro, opnieuw prachtig zoekwerk

op foto.: Mia Carmen di Ala D'Oro - velden lopen, ervaringen opdoen met de wind